szonja-6

Név: Szonja

Becenév: Sophie

Csillagjegy: Kos

Szülőváros: Veszprém

Foglalkozás: egyetemista, közben egy ügyfélszolgálaton dolgozom

Kedvenc film/sorozat:  aktuális kedvenc sorozatok a Gotham és a Game of Thrones, jelenleg pedig a Warcraft filmet és a Star Wars 7-et nézem sokat

Kedvenc zenei stílus/előadó: a legtöbb műfajban találok nekem tetszőt, de leginkább metalcoret/rockot hallgatok.

Kedvenc videójáték: Deadpool, Don’t Starve. Régen WoW-oztam, most a Smite kezdi megenni az életem

Háziállat, kiskedvenc: Nincs, de szeretnék egy kiskutyát.

 

szonja-2

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Még gimiben egy barátnőm mesélt róla, így az első conomra már „cosplayben” (ma már távolról se nevezném annak) mentem tizenhárom évesen, de itt még nem szippantott be, csak néha-néha összeraktam valami ruhát just for fun (bár varrni már nem sokkal ez után megtanultam.) Az igazi nagy szerelem a cosplay iránt később alakult ki, kb tizennyolc éves koromban és azóta sosem hagy békén.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Nem tudnék egy cosplayest kiemelni, mivel sokakat tisztelek és van a munkásságuknak/személyüknek egy vagy több olyan aspektusa, ami számomra egyedülálló.

szonja-5

Mi volt az első cosplayed?

Az első cosplayem felvállalására nem állok még készen lelkileg

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

A családom az elején abszolút nem támogatott, de elfogadták már és támogatnak, büszkék rám miatta. A legtöbb barátom szintén cosplayes vagy legalább nerd és szimpatikus neki a hobbim, de akad olyan, aki számára ez fura. Igazából felnőttek vagyunk, ő kedvesen kijelentette hogy neki ez annyira nem potenciális beszédtéma, én nem sértődtem meg rajta tekintve, hogy nincs miért, és ugyanolyan jó barátok maradtunk ez után is.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Magam szoktam őket csinálni. Nem mondom, hogy elutasítok minden segítséget, de ez kimerül maximum abban, hogy más megmutatja a technikát én pedig megcsinálom a sajátom. Legutóbb az aranyművesnek végzett lakótársam tanítgatott a drótékszerek készítésére, azóta is ügyködöm a dolgon.

 

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Leginkább varrni szeretek, anyagok közül a taftot és a pamutszatént szeretem használni.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Kisugárzás és személyiség alapján választom a kedvenceim, és közülük cosplayezek.

szonja-4

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Jelenleg az 5. (ÖTÖDIK. ÚRISTEN ÖTÖDIK.) Daenerys Targaryen ruhámon dolgozom, és az X-MEN-es Magiknek is több verzióját tervezem, bár még csak az első van készülőben.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Szerintem igényesebbé tett a cosplay, de lehet ez csak abból adódik hogy párhuzamosan vele nőttem fel. Hétköznapokban talán annyit hátráltat hogy sokszor kattogok cosplayre és a normális alvásomnak se tesz jót.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Kérdezz nyugodtan más, tapasztaltabb cosplayesektől, szívesen adnak tanácsot.

szonja-3

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Általában pozitív visszajelzéseket kapok, a legemlékezetesebb volt mikor az egyik kedvencem, Astarohime zsűrizett a tavaly őszi PlayIT-en, és megnyertem a „Best sewing skills” díjat, ami tőle hatalmas elismerés.

 

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Sportolok és játszom, illetve szörnyű mennyiségű sorozatot nézek.

 

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .