Mint azt már korábban láthattátok, a most hétvégén rendezett őszi MondoConon sikerült lencsevégre kapnunk a kis hazánkba – a Hungexpoba -látogató Leon Chirot. Bár biztosan fáradt lehetett az aznapi örömdömpingtől, ami tőlünk, a kedved conozóktól érte, mégis lelkesedéssel vetette bele magát az interjúba. Miután rövid úton megbeszéltük, hogy a magyar névjegykártyák legalább olyan finomak, mint az ételeink, bele is vágtunk a kérdésekbe.

14606525_1091844677560466_2845252044607305702_n

1.Enji mondta, hogy ez a második alkalom, hogy itt vagy Magyarországon, és ez az első Conod. Mi motivált, hogy még egyszer itt legyél? A meghívás vagy az is sokat nyomott a latba, hogy felkeltette az érdeklődésedet az országunk?

Leon: Ez az első napom itt, de szeretem az országotokat, ezt a helyet, és azt amit ti csináltok.A közösség nagyon jó, az emberek nagyon érdekesek és örülök, hogy itt tölthettem az időmet másokkal és közösen élhetünk át ezeket. Szeretem Magyarországot és Budapestet nagyon! Szeretem ezt a közösséget, és ha valami miatt itt vagyok, az miattatok van.

Itt a második kérdés előtt még történt egy kis képnézegetés a korábbi cosplayeiről. Többek között megnézhettük Leon S. Kennedyt, a kétféle Dantet, valamint a vasárnap is viselt – a szombati Final Fantasys Gladiolus mellet szintén az FF berkeit erősítő Snow-t.

14500506_1091504564261144_8754107536016605802_o

  1. Miért is Gladiolus választottad a Con első napjára?
    Leon: Nos, szerintem a legfontosabb dolog, hogy nem te választod meg mit viselsz, hanem akikhez mész. Létrehoztam egy szavazást, hogy ti, magyar rajongók milyen karakterként látnátok engem szívesen – és így esett a választás Snow-ra és Gladiolusra.

Itt volt egy hatalmas kitérés arra, hogy mennyire szereti a rajongóit.

Leon: Nem, én nem szeretem a rajongóimat. Én imádom őket. És voltaképpen, nem szeretem őket rajongóknak hívni, sokkal szívesebben hívom úgy őket, hogy “különleges emberek, akik követik és szeretik azt, amit csinálok és én is szeretek”. Ez lehet, hogy furcsa, de én sosem éreztem azt, vagy gondoltam azt, hogy olyan különbségeket kell tenni, mint ahogy színész szokott a rajongói között. Persze értékelek és köszönök minden dicsérő szót, de voltaképpen nem csak nekem szól, hanem mindenkinek. Ugyanazok vagyunk mind, ugyanaz a piros vér csörgedezik az ereinkben. Ezért is hiszek abban, hogy mindenkit kezelj jóként vagy mindenkihez állj pozitívan, mert sosem tudhatod, hogy az mennyit jelenthet annak az embernek. És ezért sem érdekel, hogy mondjuk mennyi képet adok el. Inkább adjak el kevesebb képet, de legyen több értékes emlék, ami közös, mint akár  egy ölelés, vagy egy közös selfie.

14485051_1091029664308634_5933033209958862911_n

Vagy például van, az hogy a legkedvesebb színészeddel van lehetőség a találkozásra. Nagyon sokat vársz , hogy végre személyesen is láthasd, aztán szembesülsz vele, hogy egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondoltad. Ad egy autogrammot, aztán viszlát. Ez üres. Én nem ezt akarom. Ezért bátorítok másokat is arra, hogy legyenek
önmaguk, vállalják fel azt, akik valójában.

Itt még az utolsónak ígérkező kérdés előtt még volt egy gyors fej satufogás és nem kevés nevetés.

  1. Még esetleg lenne pár jó szavad, tanácsod azokhoz a cosplayesekhez, akik még csak most kezdték, vagy még nem is mertek belekezdeni egy komolyabb darabba?

Leon: Igazából az a leglényegesebb, hogy önmagad legyél. Ha te úgy érzed, hogy ez a cosplay túl nehéz neked, kezd egy egyszerűbbel. Ne félj attól, hogy elbuksz. Ez olyan, mint egy játékban. Lehet, hogy meghalsz, de attól függetlenül kapsz tapasztali pontot, fejlődsz, szintet lépsz. És akkor már képes vagy jobb ruhát vagy erősebb felszerelést is használni. Ez itt is így működik. Ne félj attól, hogy próbálkozol és elbuksz, és ne hallgass azokra, akik esetleg
elítélnek. Mond azt “hagyjatok békén” és csináld tovább azt, amit elkezdtél.

14642175_1091373710940896_8697597665450439484_n

Bár az interjú a vártnál rövidebb lett, a végén már tényleg úgy éreztem, hogy nincs több kérdésem hozzá. Az a pár perc, amíg beszéltünk meggyőzött arról, hogy milyen ember is ő. Gamer szakszavakkal élve nem ritka, nem unique, hanem már egyenesen legendás. Eddig azt hittem, hogy az olyan ember, aki mindenkit képes egyformán szeretni, az olyan, mint az indián síúgró – hogy biztos van, csak még senki sem látta. De most élőben is megtapasztaltam, hogy milyen is egy ilyen emberrel egy légtérben lenni. Remélem, hogy a két nap alatt sokaknak megadatott az, hogy találkozzanak vele, vagy aki esetleg nem tudott kijönni, az kapott tőle egy személyes, és kedves
videóüzenetet.

Képek forrása: Leon Chiro Cosplay Art

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .