bigbang10-04-3

Már megint előjött a megszokott probléma: túl sok sztori, túl kevés játékidő.

Amynek csőtörés miatt öt hétre ki kell költöznie a lakásából, mire jön az hatalmas ötlet: Sheldon és ő ezt a lehetőséget akár arra is felhasználhatja, hogy kipróbálják, milyen is lenne együtt élni. A kísérletre végül sor is kerül, méghozzá – tudományos okok miatt – úgy, hogy Sheldon és Amy beköltözik Penny lakásába, Penny pedig Leonarddel lesz a srácokéban. Mindeközben Howardnak és Bernadette-nek nagy fejtörést okoz az, hogy nem képesek eldönteni, megtudják-e előre a babájuk nemét vagy sem – ami helyzetet csak nehezíti, hogy Raj megleste azt.

bigbang10-04-2

Szóval a központi probléma ugye – és erre utal a cím is – Sheldon és Amy együttélési kísérlete, ami önmagában nem is rossz ötlet, és alapvetően nem is lett rosszul kidolgozva. Tetszett, ahogy – színtiszta tudományos módszerekkel – eljutottunk odáig, hogy hol és hogyan fognak együtt élni a következő öt hétben. Sőt, emellett nekem például az is betalált, mikor Sheldon Pennytől, Amy pedig Leonardtől kért tanácsot azt illetően, hogyan is kezelje új lakótársát – itt például kifejezetten tetszett a montázsos megoldás, amit alkalmaztak. Vagyis működött az egész, jókat kuncogtam, meg minden, csak olyan kevés volt az egész – ugyanis csak Amy és Sheldon első együtt töltött éjszakáját láttuk.  Mondjuk inkább nem panaszkodom emiatt, ugyanis a következő epizódok leírása alapján egy ideig még marad ez a lakás-felállás, szóval lehet ezt majd még cifrázni.

Amy és Sheldon mellett Penny és Leonard szála nekem egy kicsit gyenge volt – náluk igazából az lett volna a nagy poén, hogy amíg nincs otthon Sheldon, alsóneműben táncolnak a nappaliban. Ez nekem elég gyenge poénnak tűnt, akkor is, ha azért az írók próbáltak kicsit csavarintani rajta. De a másnap reggeli jelenet azért szép volt, Amy és Sheldon szópárbaja pedig nagyon ott volt a szeren.

"The Cohabitation Experimentation" -- Pictured: Sheldon Cooper (Jim Parsons) and Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik). When Amy's apartment floods, she proposes a "cohabitation experiment" with Sheldon. Also, Howard and Bernadette are upset when Koothrappali learns the gender of the baby before them, on THE BIG BANG THEORY, Monday, Oct. 10 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2016 WBEI. All rights reserved.

Ezek mellett azonban a másik történetszálat mintha nem sikerült volna olyan jó kifejteni. A kezdés ott is jó volt – megint Raj furcsaságából indítottunk, mivel ő is elment Bernie-ék vizsgálatára, sőt, még az orvos jegyzeteit is megleste. Sőt, még a konyhában lévő beszélgetés is jó volt. Ami viszont nem tetszett, az a szál „lezárása” volt – ugyanis annyi történt, hogy Howard és Bernie az éjszaka közepén állandóan felhívta Rajt, hogy megkérdezzék, lányuk vagy fiuk lesz, aztán az utolsó pillanatban letették. Mivel ezt egy párszor eljátszották, nekem eléggé repetitívnek tűnt az egész, főleg úgy, hogy feloldása se lett a szálnak.

Összességében… nem volt rossz ez az epizód. Jó, lehetett volna jobb is, de ettől függetlenül érdekes alapszituációt sikerült most felvázolni, amiből még nagyon vicces dolgok sülhetnek ki.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .