Az eheti rész több tekintetben is kicsapta nálam a biztosítékot – egy kisebb dolog kivételével pozitív értelemben. A The Morgue egy remek bepillantás volt a múltba, és persze kapunk némi előkészítést a jövőre vonatkozólag is. Hölgyek és Dark Oneok következzék a második évad második része, ami egyszerre áraszt magából hulla és-nosztalgiaszagot.

ash-vs-evil-dead-s02e023

Nos, az első epizód ott ért véget, hogy Rubyt kimentették a lények karmai közül, de a Necronomicon nincs nála, ugyanis a kicsinyei szeme elől elrejtette egy hullába, a halottasházban. Nincs mese, vissza kell menni érte, de mivel Rubyval kapcsolatban vannak rossz  emlékek, így ő nem megy velük sőt – Pablo vigyáz rá több, de inkább kevesebb sikerrel. A könyvért való harc sikeresen zárul le, de aztán végül megint megy a futás utána mert ember tervez – de huligán lopja kocsit.

ash-vs-evil-dead-s02e021

A The Morgue több szinten is egy érzelmi vonulatot mozgat a szemünk láttára: egyrészt ott van a konfliktus apa és fia között, ugyanis az öreg Brocknak nem csak azt kell megemésztenie, hogy a fia egy “sorozatgyilkos” (mivel senki sem hisz a démonos történetben), de hogy Ash miatt Cherylt (Ash húga, akivel az első filmben végeznie kellett) is elvesztette. Persze Ashben is megvan a bűntudat Cheryl halála miatt, de ennek ugye nem szabad hátráltatnia a jelenlegi küldetést, így próbálja mélyre zárni magában. A másik vonalon ott van Pablo, akit látomások gyötörnek, és még Ruby is csodálkozik azon, hogy a fiú ekkora érdeklődést váltott ki szeretett könyvéből. Aztán a rész vége felé kiderül, hogy ki is az új ellenség és, hát hogy is mondjam – értem, hogy miért nem kell a lényeknek anyuci, ha egyszer
ott van nekik apuci.

ash-vs-evil-dead-s02e022

Az egyre haladó történettel, és a kellően bizarr történetvezetéssel teljes mértékben meg vagyok elégedve, csak az az egy dolog zavart a mostani epizódban, hogy miért Pablora hagyták Rubyt, amikor Kelly sokkal jobban tudja kezelni a “hölgyet” – bár lehet, hogy Kelly inkább megölte egyből. Mondjuk azt azért a mai napig nehéz elképzelni, hogy Ruby egy szinten van Cthulhu-val, azt pár sima ember (és pár alsóbb rendű démon) így képes
sarokba szorítani.

ash-vs-evil-dead-s02e024

A megkezdett történetszál egyre és egyre érdekesebb, és bár a harmadik rész trailere alapján ott több lesz a bulizás, mint korábban, jó Gonosz Halott rajongóként már tudni lehet, hogy mi történik akkor, ha a buliba bekeveredik pár démon.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S02E02 – The Morgue”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .