Az eheti rész több tekintetben is kicsapta nálam a biztosítékot – egy kisebb dolog kivételével pozitív értelemben. A The Morgue egy remek bepillantás volt a múltba, és persze kapunk némi előkészítést a jövőre vonatkozólag is. Hölgyek és Dark Oneok következzék a második évad második része, ami egyszerre áraszt magából hulla és-nosztalgiaszagot.

ash-vs-evil-dead-s02e023

Nos, az első epizód ott ért véget, hogy Rubyt kimentették a lények karmai közül, de a Necronomicon nincs nála, ugyanis a kicsinyei szeme elől elrejtette egy hullába, a halottasházban. Nincs mese, vissza kell menni érte, de mivel Rubyval kapcsolatban vannak rossz  emlékek, így ő nem megy velük sőt – Pablo vigyáz rá több, de inkább kevesebb sikerrel. A könyvért való harc sikeresen zárul le, de aztán végül megint megy a futás utána mert ember tervez – de huligán lopja kocsit.

ash-vs-evil-dead-s02e021

A The Morgue több szinten is egy érzelmi vonulatot mozgat a szemünk láttára: egyrészt ott van a konfliktus apa és fia között, ugyanis az öreg Brocknak nem csak azt kell megemésztenie, hogy a fia egy “sorozatgyilkos” (mivel senki sem hisz a démonos történetben), de hogy Ash miatt Cherylt (Ash húga, akivel az első filmben végeznie kellett) is elvesztette. Persze Ashben is megvan a bűntudat Cheryl halála miatt, de ennek ugye nem szabad hátráltatnia a jelenlegi küldetést, így próbálja mélyre zárni magában. A másik vonalon ott van Pablo, akit látomások gyötörnek, és még Ruby is csodálkozik azon, hogy a fiú ekkora érdeklődést váltott ki szeretett könyvéből. Aztán a rész vége felé kiderül, hogy ki is az új ellenség és, hát hogy is mondjam – értem, hogy miért nem kell a lényeknek anyuci, ha egyszer
ott van nekik apuci.

ash-vs-evil-dead-s02e022

Az egyre haladó történettel, és a kellően bizarr történetvezetéssel teljes mértékben meg vagyok elégedve, csak az az egy dolog zavart a mostani epizódban, hogy miért Pablora hagyták Rubyt, amikor Kelly sokkal jobban tudja kezelni a “hölgyet” – bár lehet, hogy Kelly inkább megölte egyből. Mondjuk azt azért a mai napig nehéz elképzelni, hogy Ruby egy szinten van Cthulhu-val, azt pár sima ember (és pár alsóbb rendű démon) így képes
sarokba szorítani.

ash-vs-evil-dead-s02e024

A megkezdett történetszál egyre és egyre érdekesebb, és bár a harmadik rész trailere alapján ott több lesz a bulizás, mint korábban, jó Gonosz Halott rajongóként már tudni lehet, hogy mi történik akkor, ha a buliba bekeveredik pár démon.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S02E02 – The Morgue”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .