Már tűkön ülve vártam azt a pillanatot, hogy végre megnézhessem eme animének az első részét.Nos, az élmény abban a tekintetben volt felemás, hogy én ezt (meg azok, akik eddig követték a széria sorsát) már láttam, ugyanis az alkotók nemes egyszerűséggel félbevágták a korábban kijött negyven perces OVA-t, és ezekből lett az első, illetve a második epizód is. De mivel itt nem zárnám le a beszédet, inkább nekiesek az első résznek.

drifters-s01e011

Ugye az alaptörténetet, amit a mangánál már egyszer felvázoltam, nagyon hűen kezeli az anime: Ugye az első pár percben csodálhatjuk azt a harcot,  ami miatt majd főhős triónk harmadik tagja, Toyohisa Shimazu találkozik Murasakival, majd haldokolva – de elkerül egy másik világba. Ott megmenti két helyi elf fiú, majd később Yoichi rálel és elviszi ahhoz a várromhoz, ahol Nobunagával közösen tengetik az életüket. Kisebb-nagyobb viták és történelmi megbeszélések után persze rendeződni látszódnak a dolgok, de akkor egy másik frontvonalra terelődik a képsor, ahol Abe no Seimei készül harcra a Fekete Király, és cseppet sem barátságos serege ellen.

drifters-s01e014

Annyiban vagyok problémás helyzetben, hogy nagyon is tudom, hogyan fog folytatódni a második rész (meg a manga miatt a továbbiak is), de ezt abban a tekintetben előnynek jelölöm a Driftersnél, hogy legalább hűen bánnak az alapanyaggal, és azt adják vissza, amit elvárunk – azok pedig, akik még nem látták/olvasták korábban, azok meg egy teljesen új élmény lesz.

drifters-s01e012

A látvány és a szinkron természetesen az elvártnak megfelelően elsőrangú. Hirano papa grafikáját nem könnyű összekeverni máséval, valamint a szinkronosok soraiban is olyan személyek vannak, mint Takahiro Sakurai (Abe no Seimei), Mitsuki Saiga (Nasu no Yoichi) vagy éppen Hiroki Yasumoto (Hijikata Toshizo). Persze még nem tudjuk az összes szereplő hangját, de szinte biztos, hogy olyan lesz, ami megfelel az adott karakter személyiségének.

drifters-s01e013

Vicces volt egy-két youtube vlogger reakcióját megnézni: szinte mind elvoltak ájulva és még a nagyon erősen fanyalgók is kiegyeztek egy erős semleges “majd a későbbiekben meglátjuk majd” nézőponttal. Én személy szerint nagyon várom a további epizódokat, még úgy is, hogy tudom mi lesz bennük.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

3 thoughts on “Drifters S01E01 – Beginning”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .