Már nagyon vártam a Legends of Tomorrow, vagy, ahogy magyarul hívják, A holnap legendáinak második évadát. Az epizód most sem okozott csalódást, hiszen egy kis káosz és akció után szépen minden a helyére került, vagy mégsem?

legends-s02e01-4

Oliver Queen (Stephen Amell) Star City polgármestereként tevékenykedik 2016-ban, mikor egy félig őrülten viselkedő férfi majdnem beront az irodájába. Nate Heywood (Nick Zano) azt állítja, hogy történészként észlelt pár furcsaságot a múltban, és szerinte az a legendás csapat nyomai, akik valószínűleg bajba kerültek 1942-ben. Oliver eleinte nem hisz neki, ám a bizonyítékok meggyőzőek, és Nate olyasmit is tud, ami igencsak nagy titok, így ketten utánajárnak az öbölben nyugvó űrhajó rejtélyének. Itt megtalálják sztázisban Roryt (Dominic Purcell.), aki lassacskán, de beavatja a srácokat a részletekbe.

legends-s02e01-3

A csapat eleinte egészen jól helytállt, már ami az idővonal biztonságát illeti, aztán a dolgok egyre inkább kezdtek kicsúszni a kezükből, sőt, a francia udvarban tett látogatásuk szinte már katasztrófával ért fel, ám a legrosszabb mégis 1942-ben történt, mikor Rip (Arthur Darvill) és csapata New York nukleáris támadását próbálta meg megakadályozni, ám minden erőfeszítésük kudarcba fulladt.

legends-s02e01-2

Az in medias res kezdés nem idegen a Legends of Tomorrow alkotóitól, ám ezzel a hirtelenséggel mindig képesek berántani a nézőket, mivel nemcsak szinten tartják ezt a pörgést, hanem sebészi pontossággal fokozzák is. Most is egymást követték az akciók, a humoros megnyilvánulások, mégis akadt idő kicsit a karakterek építésére is. Különösen érdekes Roryt most Snart nélkül látni, a beszólásai természetesen a régiek, viszont sokkal nyíltabb a többiek felé.

legends-s02e01-1

Ugyan még nincsen meg a végleges főellenség, mint az az első évadban, de ebben az is a jó, hogy mi magunk fedezzük fel a szereplőkkel közösen, hogy kik ellen is kell harcolni. Az Einsteines jelenetekért külön köszönet jár a sorozatnak, illetve a hölgyért is. Az epizód két nagy csavarral ért véget (mint mindig), ami végre elhozhat számunkra pár új karaktert, akiket már az intróban ellőttek nekünk. És hogy mit hoz ezután az évad: rengeteg akciót, humort, karakterizációt, és egy olyan sorozatot, ami egyszerre szórakoztat és tanít. Mivel hallom, hogy a Flash sajnos nem éppen sikereket ér el, így tényleg jó látni, hogy a DC-ben még bőven van szufla, csak éppen ki kell tekintenünk a dobozból!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .