Szeretem a horror sorozatokat, és az American Horror Story népszerűsége óta egyre sűrűbben bukkannak fel az antológia alapú horror szériák, ott volt a nyár nagy kedvence a Dead of Summer, vagy most őszre elhozta a Syfy a Channel Zero-t.

channel-zero-pilot-1

Mike Painter (Paul Schneider) ismert gyermekpszichológus, aki fia születése után egy gyermeknevelési és pszichológiai tanácsokat tartalmazó könyvet jelentetett meg, ami nagy sikert aratott. Ám Mike egy tévé show-ban kiakadt, mikor halott ikertestvéréről és az abban az évben elkövetett gyilkosságokról kérdezte őt a műsorvezető. Mike testvér halála óta nem járt szülővárosában, ám most mégis visszatér, hogy valamiféle magyarázatot találjon az akkor történtekre.

Azonban magyarázatnál sokkal többet talál: egy rejtélyt, ami talán ismét ölhet, és amiben nem hisz neki senki, még saját édesanyja sem, így kénytelen saját maga megbirkózni a félelmeivel és életeket menteni. De vajon egy ennyire összetört ember képes lesz erre?

channel-zero-pilot-3

A Channel Zero történetének alapjául a készítők egy interneten terjedő históriát választottak, amit feltételezem kicsit ráncba szedtek és megtámogatták pár komolyabb elmélettel illetve ijesztőbb megmozdulásokkal. De az egész epizód alatt egy aprócska gondolat motoszkált a fejemben, méghozzá, hogy én ezt már láttam valahol. Igazam is lett, ugyanis az egész stílus, a csavaros szál, még az öncsonkítás is párhuzamba vonható Stephen King Az című filmjével. A hasonlóság elég kísérteties, persze az alkotók a kellő pontokon tértek el, hogy ne tűnjön plagizálásnak. Ugyanakkor nem csak az alapot sikerült átemelniük, hanem a stílust is, amiért viszont jár a piros pont, mert hasonlóan futkosott a hátamon a hideg, mint az Azon.

A főszereplőnek azonban nem sikerült megmeresztetnie velem magát, és úgy igazából senkinek sem, mintha a készítők nem akarnák, hogy bárkivel azonosuljunk, és mintha biodíszletként kezelnék a színészeket. Szokatlan volt számomra, hogy van olyat alkotógárda, akik annyira, a képi világra, a lassításokra és az elmerengésre helyezik a hangsúlyt, hogy elfelejtik, színészeik is vannak, akik talán plusz löketet adhatnának a sorozatnak.

CHANNEL ZERO -- "I'll Hold Your Hand" Episode 102-- Pictured: (l-r) -- (Photo by: Allen Fraser/Syfy)

A történet egy évadon át fog tartani, vagyis addig lesz ideje Mike-nak kideríteni az igazságot testvéréről, a szörnyűségekről, amik korábban történtek, és az eljövendőket megakadályoznia. De Mike közel sem tűnik olyan erősnek vagy szívósnak, hogy ezt maga véghezvigye, és attól tartok a főszereplő végig ilyen gyenge marad.

Engem a Channel Zero nem győzött meg, ha Stephen King szerű borzongásra vágyom, megnézek egyet a mester filmjei közül, nem pedig egy koppintást.

 

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .