bigbang10-5-5

Vicces volt, érdekes volt, csak egy kicsit repetitív.

Amy és Sheldon együttélése továbbra sem megy zökkenőmentesen, a legújabb vita kiváltója pedig Sheldon fürdőszoba-beosztása. Penny és Leonard, jó baráthoz illően – meg mivel szeretnék fenntartani a mostani lakásrendet –, próbálják lecsitítani a párost, ám ők is megdöbbenek, mikor Sheldon kijelenti, hogy szeretné, ha ő és Amy másokkal is találkozgatna. Mindeközben Howard és Bernadette Palm Springsben készül tölteni a hétvégét, ám az utolsó pillanatban úgy döntenek, mégis otthon maradnak – erről azonban barátaik nem tudnak, így a páros első sorból nézheti végig, ahogy „távollétükben” Raj és Stuart a jakuzzijukat használja.

"The Hot Tub Contamination" -- Pictured: Howard Wolowitz (Simon Helberg and Bernadette (Melissa Rauch). Leonard and Penny must separate a quarreling Sheldon and Amy when their cohabitation does not go as planned, and Sheldon threatens to break off their relationship when Amy refuses to adhere to the bathroom schedule. Also, Howard and Bernadette find unexpected guests at their house when they decide to stay home from a planned vacation, on THE BIG BANG THEORY, Monday, Oct. 17 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Photo: Sonja Flemming/CBS ©2016 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved.

Mindent egybevetve, ha jobban belegondolok, két apróságot leszámítva kifejezetten tetszett ez az epizód – az alapszituációk jól ki voltak találva, a poénok ütöttek, és még az is sikerült, hogy egy kicsit mélyebbre ássanak Sheldon karakterében, megmagyarázva pár hülyeségét. De nézzük csak sorjában a dolgokat!

Talán legjobb lesz rögtön az egyik olyan dologgal nyitnom, ami nem tetszett: Sheldonék szála kicsit repetitív volt. Egy bizonyos szinten – egy bizonyos pontig – ugyanazt láttuk, amit a múlt héten: Shelon és Amy vitatkozik, meg próbál egymással dűlőre jutni, miközben Penny és Leonard igyekszik kezelni a helyzetet. Ráadásul amíg az előző epizódot heves vitával zártuk, most azzal nyitottunk, és emiatt ez a szál első megtekintésre kicsit (nagyon) elhalványodott a memóriámban. Pedig voltak nagyon jó megszólalások, főleg Leonardtől – leginkább a pulcsis és a lakatos poén tetszett.

bigbang10-5-2

Azonban dicséret jár azért, hogy ezen sikerült túllépni a részben – ugyanis megkaptuk az okát annak, hogy Sheldon miért is akar másokkal is találkozni, és ez nagyon érdekes fénybe helyezte a karaktert, ugyanis ismét szembesülnünk kellett vele, hogy Sheldon mégiscsak egy érző lény, akinek sokat jelent az Amyvel való kapcsolata, és aki nem teljesen biztos a dolgában, ha önmagáról és párkapcsolatának szilárdságáról van szó. Annak a magyarázata pedig, hogy miért kopog mindig háromszor, aranyos volt, bár tudjuk, hogy ezt a szokását már a sorozat ideje alatt vette fel, úgyhogy itt némi retconnal van dolgunk – de kit zavar?

Bernie-ék szála talán még ennél jobban is tetszett – itt ugyanis sikerült egy nagyon valós, nagyon baráti, nagyon helyzetkomikumra épülő sztorit összehozni, valami olyasmit, ami akár a való életben is megtörténhet. Itt is jók voltak a poénok, nagyokat nevettem, és az is különösen tetszett, hogy láthattuk Howardékat kicsit kettesben, a babára készülve. Viszont itt is volt egy kis apróság – terjedelmében kisebb, mint Sheldonék esetében, azonban jelentőségteljesebb – amiért haragszom: méghozzá az, hogy mindössze csak egy futó említést érdemelt az, hogy Raj mind a két barátnőjével szakított. Emily már lassan két szezon óta a sorozat része volt, Claire is jó karakternek ígérkezett, erre csak így simán kiírták őket, a színfalak mögött, mindenféle magyarázat nélkül – ráadásul Raj a szakításra adott reakcióját sem láttuk! Nem tudom, mi volt ezzel az írók célja.

bigbang10-5-1

Azonban ezeket a negatívumokat leszámítva nagyon tetszett az epizód – talán ez volt az eddigi kedvencem a szezonból –, úgyhogy tőlem máris jöhet a folytatás, amire azonban most egy kicsit többet kell majd várni, hiszen a széria a jövő héttől visszakerül a megszokott, csütörtöki idősávjába.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .