Mindig is szerettem, ha egy alapvetően jó sorozatba olyan fordulatot tesznek, amit nem vár az ember. Nos, az Ash vs Evil Dead legújabb része a Last Call nemcsak, hogy meglepett, de volt egy olyan érzésem, hogy ezúttal Stephen King is besegített a stábnak az ördögi autó tekintetében.

ash-vs-evil-dead-s02e033

Az előző részből már tudhatjuk, hogy bár Ash megszerezte a Necronomicont a lények elől, pár huligán elkötötte Ash féltve imádott autóját, amiben a vészes könyv is volt. Miközben Ash siratja drágaságát, a gonosz persze nem alszik és nemcsak a pár idióta tinit tanítja móresre, de még a kedves kis járgányból is egy vérbeli szörnyautót farag, aki gátlástalanul gázol el mindent és mindenkit – ennek a tetőpontja pedig az epizód végén ér be, amit elsőre el sem hittem.

ash-vs-evil-dead-s02e032

Nem tudok mást mondani erre a részre, minthogy egyszerűen zseniális. Egyrészről megint ott van a fiatalok bolondsága miatt elszabadult gonosz, ami ismét új erőre kapott, másrészről megint előtérbe kerül Ash és Brock igencsak megromlott kapcsolata. Mindketten követtek el a múltban rossz dolgokat, amik a másikon csattantak és persze macsó fériak lévén csak talaj részegen képesek egymással őszintén beszélni. Aztán persze jön
egy kis mészárlós jelenet, amiben végre az öreg is szembesül azzal, hogy a démonok igenis valósak és Ash nem teljesen maga választotta az önkéntes mészáros szerepét. De persze nem kapunk nagy feloldást, mert ahogy a dal is tartja “Emlékszel? Utolsó beszélgetésünket egy száguldó szellemautó gázolása szakította ketté”.

ash-vs-evil-dead-s02e034

Természetesen a többiekről sem feledkezhetünk meg, hiszen Pablo még mindig fél az újonnan tapasztalt erejétől, Kellynek elege van a démonokból és örül, ha megölhet párat, Ruby pedig ismét csak rácsodálkozik, hogy hogyan lehet egy Ash-féle tag a kiválasztott. Természetesen a nagyobb érzelmi dolgok csak a buli és a kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után pendülnek meg, és bár azok sem hosszúak – de tömörségben a szellem.

ash-vs-evil-dead-s02e031

Mészárolós jelenet most nem volt olyan sok, és ami volt az is eléggé viccesre sikeredett – hát igen, a surmó fiatalok semmiből se tanulnak -,
de persze mindkét nagyobb összecsapás és elgázolás okkal történik a Last Call-ban. Én személyesen nagyon megvagyok elégedve ezzel a résszel és külön öröm volt látni, hogy Christine-t is újra szabadon engedték némi persze. Ezért is külön köszönet Stephen Kingnek.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S02E03 – Last Call”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .