Mindig is szerettem, ha egy alapvetően jó sorozatba olyan fordulatot tesznek, amit nem vár az ember. Nos, az Ash vs Evil Dead legújabb része a Last Call nemcsak, hogy meglepett, de volt egy olyan érzésem, hogy ezúttal Stephen King is besegített a stábnak az ördögi autó tekintetében.

ash-vs-evil-dead-s02e033

Az előző részből már tudhatjuk, hogy bár Ash megszerezte a Necronomicont a lények elől, pár huligán elkötötte Ash féltve imádott autóját, amiben a vészes könyv is volt. Miközben Ash siratja drágaságát, a gonosz persze nem alszik és nemcsak a pár idióta tinit tanítja móresre, de még a kedves kis járgányból is egy vérbeli szörnyautót farag, aki gátlástalanul gázol el mindent és mindenkit – ennek a tetőpontja pedig az epizód végén ér be, amit elsőre el sem hittem.

ash-vs-evil-dead-s02e032

Nem tudok mást mondani erre a részre, minthogy egyszerűen zseniális. Egyrészről megint ott van a fiatalok bolondsága miatt elszabadult gonosz, ami ismét új erőre kapott, másrészről megint előtérbe kerül Ash és Brock igencsak megromlott kapcsolata. Mindketten követtek el a múltban rossz dolgokat, amik a másikon csattantak és persze macsó fériak lévén csak talaj részegen képesek egymással őszintén beszélni. Aztán persze jön
egy kis mészárlós jelenet, amiben végre az öreg is szembesül azzal, hogy a démonok igenis valósak és Ash nem teljesen maga választotta az önkéntes mészáros szerepét. De persze nem kapunk nagy feloldást, mert ahogy a dal is tartja “Emlékszel? Utolsó beszélgetésünket egy száguldó szellemautó gázolása szakította ketté”.

ash-vs-evil-dead-s02e034

Természetesen a többiekről sem feledkezhetünk meg, hiszen Pablo még mindig fél az újonnan tapasztalt erejétől, Kellynek elege van a démonokból és örül, ha megölhet párat, Ruby pedig ismét csak rácsodálkozik, hogy hogyan lehet egy Ash-féle tag a kiválasztott. Természetesen a nagyobb érzelmi dolgok csak a buli és a kellő mennyiségű alkohol elfogyasztása után pendülnek meg, és bár azok sem hosszúak – de tömörségben a szellem.

ash-vs-evil-dead-s02e031

Mészárolós jelenet most nem volt olyan sok, és ami volt az is eléggé viccesre sikeredett – hát igen, a surmó fiatalok semmiből se tanulnak -,
de persze mindkét nagyobb összecsapás és elgázolás okkal történik a Last Call-ban. Én személyesen nagyon megvagyok elégedve ezzel a résszel és külön öröm volt látni, hogy Christine-t is újra szabadon engedték némi persze. Ezért is külön köszönet Stephen Kingnek.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ash vs Evil Dead S02E03 – Last Call”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .