Mikor már tényleg kezdtem azt hinni az első epizód után, hogy az alkotók csak simán félbevágták a korábbi OVA-t és azt adják le első két részként, hát azért egy kicsit tévedtem. Ugyanis eheti részünkben már vannak betoldások, amik nagyon is lényegesek a sorozat szempontjából.

drifters-s01e021

Nos, az első részben találkoztunk központi szereplőinkkel, a három japán származású Drifterrel, de szerencsére nem ők az egyetlenek, akik Murasaki sorait erősítik. A korábban csak két mondat erejéig jelenlévő Abe no Seimei mellett megjelent már Hannibal és Scipio is – akik igényesen egymást gyepálják -, valamint az openingben is szembetalálkozunk a később bejövő drifterekkel úgy, mint Butch Cassidy és a Sundance kölyök vagy a két világháborús japán harcos.

drifters-s01e023

Az OVA-hoz továbbra is hűen megjelenik az első probléma, ugyanis az emberek irányította birodalom nem igazán tűri meg a nem emberi személyeket – itt elsődlegesen az elfekre kell gondolni -, azt pedig főleg nem, ha titkolóznak előttük. Toyohisáék észre veszik, hogy a közeli kis falu támadás alatt áll, és mennek is segíteni az ott lévőknek, így akarva-akaratlanul is szembe kerülnek az Orte Birodalom katonáival, akik bár tisztában vannak a drifterek létével, de mivel nem beszélik a Toyoék által használt nyelvet (meg mert amúgy is kegyetlenkednek az ártatlanokkal), így számukra nincs más lehetőség, mint a gyors fűbeharapás. Nagyjából ott ér véget az OVA, hogy Olminu lejelenti mesterének, hogy ez a három tag nem százas, de Seimenek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy lenyugtassa tanítványát – kapuinál ugyanis a Fekete Király serege gyülekezik. Közben a háttérben meg Murasaki és Easy vívják harcukat, hogy ugyan kinek az emberei fognak győzedelmeskedni.

drifters-s01e022

Az egész epizód elejétől a végéig egy adrenalin dömping volt. Az opening stílusos, és kíméletlen pontosággal adja vissza később is várható hangulatot. Hannibal és Scipio személyes meglátásom szerint végigtrollkodták a nekik szánt játékidőt, de az remek feloldás volt, hiszen közbe tudjuk, hogy milyen és mekkora konfliktusok vannak a háttérben. Persze a humorból kiveszi a maga részét a főhős trió is, akik léptem-nyomon (főleg Toyohisa Nobunagát) egymás
tyúkszemére lépnek. Ez azonban nem kötött annyira le (hiszen láttam ezt már korábban is), annak ellenben nagyon örültem, mikor felsorakozott a Fekete Király és elit gárdája – akikről szintén tudjuk, hogy a mi világunkból származó történelmi személyek -, sorban láthatjuk azon országoknak a zászlaját, ahonnan a tagok származnak, és ez szerintem nagyon találó volt.

drifters-s01e024

A harcjelenetek szépen kidolgozottak (még a két öreg vicces bunyóba oltott szócsatája is), és az újonnan bejövő személyek szinkronosainak is külön jár a vastaps. Tényleg olyan a hangjuk, mint azt a manga alapján ellehet képzelni. Gondolom, aki meg eddig kibírta a Drifterst, azt nem rémítette el a Hirano-féle kinézet sem.

drifters-s01e025

Én mindent összegezve elégedett vagyok a Drifters második részével: egyrészről örülök a kiegészítő jelenetek behozatalának, másrészről annak is, hogy ezek semmit nem vettek el az OVA által adott élményből se semmit. Jövőhéten jön a harmadik epizód, és akkor már ténylegesen a lovak közé fogunk csapni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Drifters S01E02 – Footsteps”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .