Ez a hét elhozott egy igazi komoly plot twistet az American Horror Story hatodik évadjába. Olyan fordulatról beszélünk itt, amin még én is meglepődtem – pedig állítólag nem is tudok olyat. Miközben szedegetem az összes államat a padlóról, veletek is megosztom, hogy micsoda meglepetések vártak – no, persze nem az összeset.

ahsvi23

Nem is tudom hol kezdjem. Szóval, hogy valahol mégis megtegyem, az epizód hirtelen – az évad korábbi részeihez képest – igen vidám kezdést ad. Sidney (Cheyenne Jackson) népszerű tévés folytatást akar a korábbi sorozatának. A korábbi horror realityje igencsak jó nézettséget hozott és akkor most kapaszkodjunk, a címe: My Roanoke Nightmare. Egy évvel a sorozat után Sidney előkapja a régi színészeit és folytatást akar Return to Roanoke címmel. Igen ám, de nem stimmel minden. Agnes, aki a Hentest játszotta, megkattant a saját szerepébe. Lee alkoholista, a két Shelby nem kedveli egymást. Ha mindez nem elég, visszatérve a sorozat helyszínére, furcsa balesetek kezdődnek a stábban. Sidney azonban nem akar leállni – túl jó volt a Roanoke, még több pénzt akar.

ahsvi22

Hát, hogy őszinte legyek, amikor elindítottam az epizódot, csak pislogtam, hogy mégis mi történt. persze, valószínűleg rengeteg más nézővel is pontosan ugyanez történt, hiszen a kezdetek óta mi magunk is benne ültünk a rémálomban, a borongós hangulatban, a furcsa történésekben. Aztán erre hirtelen váltás és sorozat a sorozatban.

ahsvi21

Az, hogy ezt a fordulatot berakták a sorozatba, rengeteg mindent más megvilágításba helyez. Például vannak dolgok, amiket már így nem akarok megérteni, mert felesleges. Aztán ott van a dolog másik fele, hogy így egy kicsit más megvilágításba helyeződött a színészi munka is. Persze, öreg motorosokról beszélünk, akiket már rengetegszer láthattunk a sorozatban is és máshol is, így tudhatjuk, hogy jól végzik a feladatukat. Ez azonban egy teljesen más jellegű kihívás, aminek viszont nagyon úgy tűnik, hogy meg tudtak felelni.

SPOILER

Külön imádtam egyébként Angela Bassetet, amikor magával kellett vitatkoznia a konyhában. Láttunk már persze ilyet filmben, sorozatban, videoklipben, de engem még mindig le lehet nyűgözni vele. Valahogy nem tudom elképzelni azt, hogy ha nekem kéne magammal vitatkoznom, akkor ezt mégis hogyan vinném vászonra. Persze, én nem vagyon színész és nem is leszek, épp ezért nem csinálom ezt én.

SPOILER VÉGE

ahsvi24

Azt hiszem, ideje volt amúgy valami ilyesmi váltásnak. Persze, tudom, hogy lesz bőven olyan rajongó is, akinek nem fog bejönni ez a fajta fordulat, mondván, hogy sablonos. Igazság szerint ebben is van valahol igazság, de nekem ettől függetlenül most ez bejött. Jó volt az időzítés, az évadválasztás, a kivitelezés. Innentől már csak az a dolga a sorozatnak, hogy ezt a kiváló helyzetet, amit megteremtett, ki is használja.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .