A csapat még mindig összeszedetlen vezetője nélkül, ráadásul még a seggüket is szétrúgja pár múltbéli szuperhős, de azért a Legendáknak sikerül ismét megmentenie a világot – vagy mégsem?

legends-s02e01-4

1942-ben még mindig Damoklész kardja lebeg a legendák feje felett, hiszen Rex azt tanácsolta nekik, hogy ne lépjenek be ebbe az időbe. Azonban még Rip vezetésével ezt megtették, és most, hogy ő is eltűnt, a csapat kezd kicsit szétesni. Ráadásul hiába értek el sikereket Einstein megvédésével, valami még mindig nem stimmel 1942-ben. Plusz felbukkan a Justice Society of America, a huszadik század szuperhősei, akik rosszalló szemel nézik a Legendák ténykedését.

Bár a „barátkozás” nem indult felhőtlenül, a két csapat a nagyobb jó érdekében mégis összefogott, és ennek keretében egy unoka találkozott hősével, míg valaki exoskeleton nélkül is hőssé vált, és még egy komoly vezetői hiba is kijavításra került.

legends-s02e01-1

Bevallom, az epizód egyik legnagyobb fénypontja nem az érzelmi katarzis okozta, hanem az, mikor a JSA iszonyatosan elverte a Legendákat, ami azért vicces, mivel mindenki szuperképességekkel rendelkezik, de a JSA tagjai tökéletes harmóniában és csapatszellemben dolgoztak, amire Rip csapata Rip nélkül nem igazán képes. Így hát új vezetőt választanak, vagyis Rex választ, amit mindenki elfogad, ám ő nem képes olyan ütemben gondolkozni vagy olyan taktikákat alkalmazni, mint azt egy ilyen csapat megkívánná.

Ezúttal hátrébb szorult a humor a Legends of Tomorrow-ban, hogy átadja a helyét komolyabb érzelmeknek, amiket könnyed stílusban sikerült átadni a közönségnek. Heywood találkozása Steellel nagyon felkavarta az állóvizet, Steel ugyanis szinte rá sem bírt nézni Heywoodra, aki ezt eleinte nem értette, míg végül Sarah felvilágosította kicsit a történészt – és ez az a pont, ahol igazán karakterépítővé vált a folyamat, mivel mindkét fél a végére kicsit megváltozott, fejlődött a beszélgetés után. Bár egy kicsit sajnálom, hogy ezúttal Rory nem kapott akkora szerepet, de így is elejtett egy-két mondatot, amik zseniálisak voltak.

legends-s02e01-2

Vixen megjelenése mindannyiunk szívét megdobogtatta, szerintem Maisie Richardson-Sellers remek munkát végez a hős megformálásakor, és ezt fokozzák még az írók, akik remek mondatokat adnak a szereplőnek. Vixen és Ray beszélgetése különösen érdekes volt hősökről és hősieséggről, két, szinte megfoghatatlan fogalomról, amik között mégis van egy árnyalatnyi különbség. Én nagyon várom Vixen további szereplését, és remélem a JSA többi tagjával is sokszor fogunk még találkozni, mert különbségeik a Legendákkal még jobbá teszik a sorozatot.

legends-s02e01-3

És természetesen az elmaradhatatlan cliffhangerrel ért véget az epizód (na, ilyenkor tépem kicsit a hajam), ami további kérdéseket vet fel: vajon tényleg ki lehet valakit törölni így, mi az a medál, és miért olyan fontos gyilkosunknak?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .