Édesanyámnak, aki nincs annyira otthon a szociális média világában, egyszer úgy írtam le a Tumblrt, hogy kicsit olyan, mint a Facebook, csak több rajta a hülye. Jó, ez persze nem egészen így van, de tény, hogy a Tumblrön jó pár… érdekes személlyel lehet találkozni. Viszont számos valóban érdekes, informatív, és szórakoztató bloggal is lehet ott találkozni – ezekből szedtem most össze nektek egy kis összeállítást.

tumblr4

1. The Setup Wizard

Tegyük fel, hogy a Roxfort létezik, mi több, halad is a korral – amibe a kastély internetes rendszerének és WiFijének kiépítése is beletartozik. Az iskola felvesz hát pár IT-szakembert – például egy muglit és egy félvér boszorkányt –, akik vicces posztjain keresztül ismerhetjük meg, milyen új kihívásokat is jelent a varázslótársadalom számára az internet (és azt, hogy a technológia analfabéta varázslók elviseléséhez mennyi türelem, koffein, és alkohol szükségeltetik).

tumblr3

2. OMG That Dress!

Divat ma és a múltban – avagy részletes képgyűjtemény az elmúlt nagyjából három évszázad ruháiból, tervezőkkel, korszak szerint kategorizálva, valamint tudósítás neves események (Oscar-gála, Golden Globe, stb.) ruhafelhozatalából. Meg néha némi ízelítő a blogot vezető hölgy magánéletéből és véleményéből, de annyi elfér.

tumblr1

3. Des Hommes et des Chatons

Vagyis pasik és macskák. Pontosabban összehasonlítás céljából egymás mellé helyezett képek helyes és gyakran alulöltözött pasikról és cuki cicákról. Ennyi. Ennyi a blog.

tumblr5

4. Texts from Superheroes

A cím itt is igencsak magába foglalja, hogy miről van szó: szuperhősök közti vicces kis üzenetváltásokról, amik néha a képregények, mozifilmek és sorozatok kedveskedő paródiái, néha pedig a valóság reflekciói (mert például a Clinton-Trump viták elég nagy anyaggal szolgálnak). A blog mögött álló csapat podcastokat is gyárt szuperhősös témákban, de bevallom, ezek közül még egyet sem hallgattam meg.

tumblr2

5. Bucky, King of Memes

Az egész egy Tumblr-viccből indult: mi lenne, ha Bucky Barnes véletlen ráakadna a Tumblrre, csinálna egy blogot, és baromi népszerűvé válna – nem azért, mert ő a Tél Katonája, hanem azért, mert nem egészen érti a lényeget – se az oldalét, se a huszonegyedik századét –, ezért tök komolyan hatalmas baromságokat posztol, amit mindenki poénnak vesz. Aztán valaki megcsinálta ezt a blogot. Fárasztó és zseniális.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .