Én nem tudom, hogyan csinálja azt a kedves stáb – bár az első évad óta rég megszokhattam volna -, hogy részről részre emelik a tétet, és eddig mindig kifosztották a házat. A negyedik epizód, ami a DUI névre hallgat is megkínál minket mindennel, amivel csak lehet: sok vér és hullák, démonok és démonirtók valamint egy badass autós leszámolás, ahol egy megszállt járgány csap össze egy láncfűrésszel.

ash-vs-evil-dead-s03e042

Miután túltettük magunkat a múltheti rész kissé szomorkás (és nagyon sokkoló) lezárásán – amiből azért itt is kapunk egy, nagyjából két percnyi jelenetsort -, a démonverda ismét lecsap, de elgázolás helyett elkapja Pablot, akivel persze leáll beszélgetni és csak úgy megszokásból a frászt hozza a srácra. Ash ugye Pablo és már kevésbé szeretett autója után megy, addig a lányok elvégzik a nekik kiszabott feladatot végeznek Ruby teremtményeivel, hogy Baalnak ne legyen többé felettük hatalma. Természetesen mind a mentőakció, mind a mészárlás sikeres lesz, és elviekben elpusztítják minden gonosz forrását – hogy ezzel előhívjanak egy másik gonoszt.

ash-vs-evil-dead-s03e041

Hát a DUI-ban azért, a sok vér és pörgés után azért már némileg több információt is kapunk: egyrészről Pablo egyre rosszabb és valósághűbb látomásairól, valamint annak következményeiről. Másodkézből pedig egy kicsit jobban megismerhetjük Baal – évadunk fő gonoszának – jellemét és képességeit nagyjából Ruby tolmácsolásában.
Azt pedig még jobban bírtam, hogy bár volt most egy közös csajos harc, Kellyn látszik, hogy bár megmentette Rubyt a lényektől, nem bízik benne teljesen és fél szemét mindig a nőn tartja.

ash-vs-evil-dead-s03e044

Mind a kocsiért, mind az öreg Brockért azt tudom mondani, hogy kár, bár így Ash legalább két fejezetet is letudott egyszerre zárni élete könyvében, az más kérdés, hogy egyiket sem akarta. Igen, a morcona és bunkó nőcsábásznak is vannak érzései, és az az érdekes, hogy láthatóan próbál magából mindent kiírtani, ami gyengeségnek vagy
kötődésnek számítana – mert az úgyis gyors és bizarr halállal érne véget, úgy mint eddig mindenki -, de ettől valahogy Ash nem veszít az emberségéből. Egyszerűen csak tudja, hogy nem szabad sírni a kiömlött tej felett, hanem fogni kell a láncfűrészt és rendbe vágni azt, aki miatt kiömlött.

ash-vs-evil-dead-s03e043

Az új epizód, ami a jövőhéten várható már egy várható fordulattal kecsetget, ugyanis az elpusztított Necronomicon helyébe most egy új gonosz fog lépni, aki feltehetően még rosszabb lesz, mint a beszélő bőrkötésű. Kár, hogy nem pont Halloween napján fogják adni a tévékben, de ennek ellenére egy kis előborzongásnak tökéletes lesz majd
a Confinement.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .