Nos, erre a részre vártam egész héten – vagy talán inkább azóta, hogy a Drifters elkezdődött – itt ugyanis már itt már nem volt semmi tétovázás, egyből bele lett mindenki csapva a lecsóba, jók rosszak és a csúfak egyaránt. Jöjjön a Drifters harmadik epizódja, avagy félek, hogy sejtem ki is valójában a Fekete Király.

drifters-s01e031

Az előző rész  ott ért véget, hogy a Fekete Király cseppet sem barátságos seregével megrohamozza az emberiség egyik védvonalának számító várat. Seimei és  csapata nincs könnyű helyzetben, ugyanis egyrészről kevés az ember, másrészről a katonák nem igazán hajlandóak hallgatni a két hadvezérre Scipiora és Hannibalra, hiszen nem tartják őket többnek egyszerű vénembereknél. Szerencsére feltűnik egy japán légierős Drifter – név szerint Naoshi Kanno -, aki szembeszállva a Fekete Király kis repülő állatkáival időt nyer a többieknek. A Butch Cassidyékkel kiegészült csapatnak végül is menekülnie kell, hiszen minden tekintetben hátrányban voltak -de ahogy az öreg Hannibal is mondta – sosincs olyan, hogy nincs esély. Eközben triónk végül elkapja Olminut, aki nagyon röviden elmondja, hogy ki ő és miért figyelte meg őket eddig – a fiúk meg lereagálják ezt egy kedves “köszönöm, de nem” kiáltással.

drifters-s01e034

Őszintén megvallva, azt sem tudom, hogy hol kezdjem. Annyi minden történt egy rész alatt, hogy azt egy kicsit nehézkés szavakba önteni, de egy dolog biztos – minden  tekintetben büszke vagyok az alkotókra. Valami zseniálisan ültették át a mangát animációs formába, pontosan ugyanazok az érzések kavarogtak bennem nézés közben, mint
mikor olvastam a mangát. Az egyik pillanatban a párnát fogva izgultam a hősökért – holott már előre tudtam, hogy mi fog történni -, a másik pillanatban meg a hasamat fogtam a nevetéstől egy-egy betoldott poén miatt. Hirano mester mindig is értett ahhoz, hogy nem egészen százas, ennek ellenére badass karaktereket alkosson, és itt
ezzel most nagyon is élt.

drifters-s01e035

A hősök mellett végre jó volt hallani és jobban látni az End névre keresztelt ellenbandát, azok közül is most a vezető Hijikata és a piromán Jeanne emelkedett ki nagyon, de az egyenlőre még “semleges” Yoshitsune is villantott egyet. Persze a gonoszok annyi előnnyel indulnak ebben a világban, hogy itt a rendes képességeik mellett rendelkeznek “különlegesebb” felszerelésekkel, úgy mint Jeanne tűz alapú képessége vagy Anastasia jégvarázsa és még sorolhatnám. Nem lehet pontosan tudni, hogy Easy-től vagy a Fekete Királytól kapták-e a hatalmukat, de az biztos, hogy halálos ellenfelek még Shimazuéknak is. Ha már Fekete Király: az utolsó vele kapcsolatos jelenetben
figyelmes lettem egy bizonyos dologra, ami miatt sejtem, hogy kit takar a csuha – bár az remek fordulat lenne, de az ég adja, hogy ne legyen igazam.

drifters-s01e032

Még utolsó szavak jogán kitérnék a remek szinkronra is: Ono Daisuke tökéletes választás volt Butchnak, az öreg Hannibalnál azért kissé gondolkodnom kellett a szinkronos nevén, de Jeannenél is remekül eltalálták Minagawa Junko szinkronszínésznőt, Abe no Seimeről hangjáról pedig már korábban esett szó.

drifters-s01e036

Személy szerint én nagyon megvagyok elégedve az Army of Ours-al: remekül felkarolta a manga vonalát, tovább vitte a megkezdett cselekményt és tartott egy remek bemutatót a szereplőkből.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Drifters S01E03 – Army of Ours”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .