notomorrow1-4-1

Amikor egy sorozat azzal kezdi a friss epizódot, hogy bedob egy, a címre utaló, fájdalmas szóviccet, akkor már tudja az ember, hogy valami különlegessel van dolga.

Xavier előbb arra inspirálja Evie-t, hogy lépjen ki a komfortzónájából és feszegesse a határait, aztán pedig lesokkolja azzal, hogy szeretné, ha másokkal is találkozgatnának – pontosabban a srác az „etikus non-monogámia” híve, és más lányokkal is próbálkozik, valamint Evie-t is arra bíztatja, hogyha találkozik valakivel, aki bejön neki, ugorjon bele a dologba. Ez persze először jól felkavarja Evie-t, utána viszont már csak ezért is kipróbálja a dolgot. Timothy cikke megjelenik egy nevesebb magazinban, amit, Hank tanácsára, próbál előnyként felhasználni a csajozásban, nem sok sikerrel, miközben Hank meg elhatározza, edzeni kezd, hogy be tudjon majd jutni a bunkerbe, ez az edzésterve pedig lehetőséget kínál Dreidre-nek arra, hogy megpróbáljon közelebb kerülni hozzá. A Cybermart raktárépületében eközben konfliktus adódik a csomagfeltöltés és a postázás közt, amit Evie-nek kell megoldania.

notomorrow1-4-2

Továbbra sem értem, hogy miért nem nézik többen ezt a sorozatot, főleg – és itt előtör belőlem némi szarkazmus – azok közül, akik annyira odavannak reprezentációért és a politikai korrektségért. Mert tudjátok, mi volt ebben az epizódban? Az egyik kisebbségi, női szereplő kerek-perec kimondta, hogy ő pánszexuális (komolyan mondom, Tumblrön kívül eddig még nem is találkoztam ezzel a kifejezéssel), miközben a női főszereplő lazán utalgatott arra, hogy biszexuális hajlamival kísérletezget, és ezen senki sem akadt ki. Ezen felül pedig szóba kerültek olyan dolgok, mint az édeshármas és a nyílt kapcsolat, mindez mindenféle negatív vagy ítélkező felhang nélkül – bár arra azért nem adtak egyértelmű választ, hogy ez a gyakorlatban is működhet-e. De szerintem már az, hogy ilyen témák felmerülhettek a sorozatban, nagy előrelépés.

Xavier és Evie továbbra is cuki, és öröm őket nézni, ahogy mindenfélét baromkodnak együtt, bár bevallom, Evie viselkedése néha nálam már feszegeti a határokat – másfelől viszont nagyon is helyén van ez, hiszen minden karakter sarkított a szériában, hogy jobban át tudjon jönni az üzenet. Meg pont ez az – az, hogy a szereplők nem hódolnak be teljesen a társadalom szabályainak –, ami lehetővé teszi azt, viccesen, logikusan és érthetően beszéljenek szinte már tabu témákról. Amúgy bár a múltkor ódákat rebegtem arról, hogy ezek ketten milyen jól kommunikálnak, most volt köztük egy kis kegyes hazugság, de az is olyan körülmények közt, ami teljesen érthető.

notomorrow1-4-3

Persze a központi pároson kívül is jó sztorik voltak a héten. Kareema kicsit több teret kapott, ami jót tett a karakternek; Hank és Dreidre sztoriját is továbbvitték, és egyre szebben kezd kirajzolódni, hogy, bármennyire is különböznek első ránézésre, talán működhetne köztük a dolog. Timothy is édes volt, ahogy csajozni próbált, az pedig külön pont a készítőknek, hogy finoman utaltak arra, attól, hogy valaki vonzó, még nem biztos, hogy azonos értelmi képességekkel rendelkezik veled, és ha ez a helyzet, talán nem kéne erőltetni a dolgot. Timothy és Xavier közös jelenetei is jók voltak, és örülök neki, hogy a sorozat ilyen jellegű kapcsolatokba (férfi-férfi barátság) is belemászik, bár az lesz majd csak igazán érdekes, hogy mi lesz velük majd most, hogy kibújt a szög a zsákból.

És nyakazzatok le, de állítom, hogy Evie beszéde a végén a „falról” (dobozhalom, ami elválasztotta csomagfeltöltést és a postázást) egy az egyben a Mexikói határ metaforája volt, és egyben biztatás arra, hogy ne zárkózzunk el egymástól, hanem tanuljuk meg értékelni egymást. Amúgy ez a jelenet volt az epizód leginkább sarkított része, ugyanakkor viszont így sokkal több jelentéstartalmat tudtak adni az írók a dolgoknak.

notomorrow1-4-4

Esküszöm, csak magamat tudom ismételni: a No Tomorrow egy remek sorozat, ami nem csak szórakoztat, hanem könnyed, érthető módon fontos kérdéseket boncolgat, mind az önismeret, mind a romantikus kapcsolatok, mind a társadalmi problémák terén. Komolyan, srácok, nézzétek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .