Miután már mindent összekuszáltak a készítők az évadban, eljött a feketeleves ideje. Nem kímélnek se nézőt, se szereplőt: a szezon végéig bizony mindenki szenvedni fog. Persze, mi a fotel védelméből küzdhetünk a milliónyi szál kibogozásával, míg a többiek inkább az életükért küzdenek.

ahsvi27

Sydney elküldte Agnest a múltkori forgatásról és közölte vele, hogy tartsa távol magát az egész show-tól, amivel sikerült elérnie, hogy a nő teljesen begőzölt. Mondanom sem kell, hogy nem arról a típusú emberről beszélünk, aki csak úgy annyiban hagyja a dolgokat, így erre a hétre szépen neki is állt a helyszínen garázdálkodni. Ha azonban ő nem okozna elég problémát, a ház nem csak emberi, hanem természetfeletti veszélyeket is rejt, amire már rájöhettünk a korábbi részekben is. Mindez pedig azt eredményezi, hogy maguk a lakók is veszélyessé válnak egymásra nézve – különösen akkor, amikor megérkezik Dominic, aki Matt másik időbeli énjét játszotta annak idején és akivel Shelby megcsalta őt. És ez bizony még csak kóstoló a konfliktusokból.

Agnesnek ez a kettyója egyébként egy kicsit emlékeztet engem a Fekete hattyú című nagy kedvencem főszereplőjére, aki szintén beleőrült a szerepébe. Azért a kettő annyiban azért más, hogy a mi önjelölt hentesünk némileg azért tudatosabb és egyben kétségbeesettebb is – lévén, ő nem tökéletes akar lenni, mindössze szerepet akar. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy egyrészt veszélyes, amit csinál, másrészt kivívja vele a természetfeletti haragját is, ők ugyanis meglehetősen megalázónak érzik az ő eszeveszett hadonászását.

ahsvi26

A másik kiemelkedő pont az epizódban Shelby volt. Eleve adott a konfliktus Matt és Dominic között – főleg, hogy utóbbi nemigen mondott le a nőről, aki viszont a férjét akarja visszakapni. A dolgok azonban korántsem úgy alakulnak, ahogy azt a szöszi elképzelte – és ez túl soknak bizonyul számára. Mindennek a következménye persze a teljes kiborulás és sokk – amiért külön dicséret jár Lily Rabe-nek. Én ilyen tökéletes sokkot és összeomlást már meglehetősen rég láttam, utoljára talán A ragyogásban.

ahsvi25

És persze, ha már horrorról beszélünk, természetesen fogynak időközben a szereplők, ami felveti a következő kérdést: ki fogja túlélni? Az American Horror Story előéletét tekintve én egyébként nem feltétlenül vennék mérget arra, hogy lesz túlélő. Bőven beleférne a sorozat és az évad univerzumába is, ami továbbvinne sok misztériumot is a közös univerzumba – amit annyira szeretünk boncolgatni.

Múlt héten egyébként rengeteg nézőben merült fel még egy fontos kérdés – vagy nevezzük inkább feltételezésnek. Volt ugyanis egy tovasuhanó árny az ablakon, amiről azt gondolják, hogy talán Jessica Lange az és hogy kedvenc nagyasszonyunk visszatér a sorozat vásznára. Természetesen, amikor ez a feltételezés egyáltalán felröppent, én is megörültem, hiszen egy zseniális színésznőről beszélünk. Azonban utánanéztem egy kicsit a témának azóta. Habár előfordulhat, hogy visszatér, ő maga is a hivatalos nyilatkozata szerint nyitott rá – azonban ez nem ebben az évadban fog megtörténni. Egyébiránt nekem van egy elméletem annak a bizonyos árnyéknak a gazdájáról, de erről majd később szeretnék írni.

ahsvi28

Felborzolódtak az idegeink jócskán és a mészárlásnak még közel sincs vége. Talán az egész évadban eddig ezzel a résszel vagyok a leginkább elégedett. Remek játék remek jelenetekkel és persze nem kevés vérrel. Ez az, amit egy American Horror Storytól várok.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .