Miután már mindent összekuszáltak a készítők az évadban, eljött a feketeleves ideje. Nem kímélnek se nézőt, se szereplőt: a szezon végéig bizony mindenki szenvedni fog. Persze, mi a fotel védelméből küzdhetünk a milliónyi szál kibogozásával, míg a többiek inkább az életükért küzdenek.

ahsvi27

Sydney elküldte Agnest a múltkori forgatásról és közölte vele, hogy tartsa távol magát az egész show-tól, amivel sikerült elérnie, hogy a nő teljesen begőzölt. Mondanom sem kell, hogy nem arról a típusú emberről beszélünk, aki csak úgy annyiban hagyja a dolgokat, így erre a hétre szépen neki is állt a helyszínen garázdálkodni. Ha azonban ő nem okozna elég problémát, a ház nem csak emberi, hanem természetfeletti veszélyeket is rejt, amire már rájöhettünk a korábbi részekben is. Mindez pedig azt eredményezi, hogy maguk a lakók is veszélyessé válnak egymásra nézve – különösen akkor, amikor megérkezik Dominic, aki Matt másik időbeli énjét játszotta annak idején és akivel Shelby megcsalta őt. És ez bizony még csak kóstoló a konfliktusokból.

Agnesnek ez a kettyója egyébként egy kicsit emlékeztet engem a Fekete hattyú című nagy kedvencem főszereplőjére, aki szintén beleőrült a szerepébe. Azért a kettő annyiban azért más, hogy a mi önjelölt hentesünk némileg azért tudatosabb és egyben kétségbeesettebb is – lévén, ő nem tökéletes akar lenni, mindössze szerepet akar. Ez azonban nem változtat a tényen, hogy egyrészt veszélyes, amit csinál, másrészt kivívja vele a természetfeletti haragját is, ők ugyanis meglehetősen megalázónak érzik az ő eszeveszett hadonászását.

ahsvi26

A másik kiemelkedő pont az epizódban Shelby volt. Eleve adott a konfliktus Matt és Dominic között – főleg, hogy utóbbi nemigen mondott le a nőről, aki viszont a férjét akarja visszakapni. A dolgok azonban korántsem úgy alakulnak, ahogy azt a szöszi elképzelte – és ez túl soknak bizonyul számára. Mindennek a következménye persze a teljes kiborulás és sokk – amiért külön dicséret jár Lily Rabe-nek. Én ilyen tökéletes sokkot és összeomlást már meglehetősen rég láttam, utoljára talán A ragyogásban.

ahsvi25

És persze, ha már horrorról beszélünk, természetesen fogynak időközben a szereplők, ami felveti a következő kérdést: ki fogja túlélni? Az American Horror Story előéletét tekintve én egyébként nem feltétlenül vennék mérget arra, hogy lesz túlélő. Bőven beleférne a sorozat és az évad univerzumába is, ami továbbvinne sok misztériumot is a közös univerzumba – amit annyira szeretünk boncolgatni.

Múlt héten egyébként rengeteg nézőben merült fel még egy fontos kérdés – vagy nevezzük inkább feltételezésnek. Volt ugyanis egy tovasuhanó árny az ablakon, amiről azt gondolják, hogy talán Jessica Lange az és hogy kedvenc nagyasszonyunk visszatér a sorozat vásznára. Természetesen, amikor ez a feltételezés egyáltalán felröppent, én is megörültem, hiszen egy zseniális színésznőről beszélünk. Azonban utánanéztem egy kicsit a témának azóta. Habár előfordulhat, hogy visszatér, ő maga is a hivatalos nyilatkozata szerint nyitott rá – azonban ez nem ebben az évadban fog megtörténni. Egyébiránt nekem van egy elméletem annak a bizonyos árnyéknak a gazdájáról, de erről majd később szeretnék írni.

ahsvi28

Felborzolódtak az idegeink jócskán és a mészárlásnak még közel sincs vége. Talán az egész évadban eddig ezzel a résszel vagyok a leginkább elégedett. Remek játék remek jelenetekkel és persze nem kevés vérrel. Ez az, amit egy American Horror Storytól várok.

Szerző

Avatar
Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .