Mindig mikor azt hinném, nem tudják hova fokozni a Legends of Tomorrow-t, az alkotók mindig rám cáfolnak, és egy zseniális epizódot hoznak össze. Ezúttal a feudális Japánba utazunk, vagy inkább zuhanunk – kinek hogy tetszik –, hogy aztán igazán magasra repülhessünk.

Rex halála Vixent válaszlépésre szánta el, ám máshogy értelmezte a haldokló utolsó szavait, mint azt ő szánta, így megtámadta Sara csapatát, akiket csak egy különös erő mentett meg a pusztulástól. Nate különleges erőre tett szert Ray náci szérumjának köszönhetően, ám ez az erő még igen instabil számára, bár a legkomolyabb pillanatban, mikor Vixen mindenkit kiütött, működött. Sara ezért Rayt és Nate-et közös gyakorlásra küldi, amíg ő beszél a bezárt Vixennel.

Szerencsére Vixen már lenyugodott, így Sara szavai, logikus következtetése gyorsan célba talált. De ha valahol helyrejönnek a dolgok, nos, máshol elromlanak: Nate remekül sikerült edzése nyomán kizuhant a hajóból, egyenesen a feudális Japánba, ám vele együtt Ray is ide került, csak ő a kegyetlen shogun karmaiban találta magát. A csapatnak ezúttal nem csak a barátaikat kell megmenteniük, hanem egy egész falut, egy menyasszonyt, és olykor a saját irhájukat is.

legends-of-tomorrow-s02e03-2

Nehéz spoiler viccek nélkül leírnom a történetet, de maradjunk annyiban, hogy ahol a Lost, Yoda és a szamuráj páncélok keverednek a ninjákkal, abból rossz nem sülhet ki. Külön érdekes volt látni, ahogy Vixen viszonyul a Legends tagjaival, akik közül Roryt kedveli legkevésbé, hiszen ő egy bűnöző – de pont ez az, amiért érdemes követni ezt a történetet, hiszen itt minden karakternek több rétege van. Sara nagyon badass volt az epizód végi nagy csatában, és Vixennel együtt a közös harcuk is nagyon jól sikerült, a két lány kezd összecsiszolódni.

Amíg a csapat nagy része Nate-et és Rayt mentette meg (vagy keverte bajba), addig Jax és Stein a hajó javításán dolgoztak, ám rábukkantak valami nagyon különös és izgalmas dologra, amit Rip mindenki elől elrejtett – ez sok komoly izgalmat ígér a sorozat elkövetkezendő epizódjaiban!

legends-of-tomorrow-s02e03-3

A Legends of Tomorrow megint hozta a megszokott geek stílust, ötvözve egy kis karakterfejlődéssel, ám ezúttal még egy apróbb történelemleckével is megspékelve – az alkotók egyszerűen nem tudnak mellényúlni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .