moments

Név: Szekér Krisztina

Nick: Skome

Csillagjegy: Skorpió

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Cukrász

Kedvenc film/sorozat:  The Walking Dead

Kedvenc zenei stílus/előadó: 

Kedvenc videójáték: Assassin’s Creed, Call of Duty

Háziállat, kiskedvenc: két kutya és egy macska

 

Mi volt az első cosplayed?
Már jó pár éve jártam Conra, mikor 2010-ben úgy döntöttem, hogy én is be szeretnék valakinek öltözni. Ez a valaki Lucy Heartfilia volt a Fairy Tailből. Mondhatni ő nála használtam először varrógépet. Jó pár tűm el is tőrt miatta, de első tapasztalatnak jó volt.

dsc01672

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?
A családomnak nagyon tetszik, mikor megmutatom nekik a kész cosplayeimet. Ha látnak valamit, ami esetleg kellene nekem alapanyag, akkor azonnal szólnak. Illetve adnak pár jó tanácsot is. Viszont egy dolog van, ami nagyon nem tetszik nekik; az pedig a pénz, amit elköltök erre a hobbira.
A legjobb barátnőm az, aki segít nekem abban, hogy mit igazítsak a cosplayemen. A conon mindig velem van és a versenyekre is elkísér. Neki mutatom meg elsőnek a terveimet is, és elég sokszor megkapom tőle ugyan azt a mondatott. „Ugye ezt nem gondoltad komolyan?!” Mondhatni ez az ő nem értelek pillanata. De persze támogat ezekben az őrült ötleteimben is.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?
Általában mindent magam csinálok. Maximum tanácsot szoktam kérni, illetve véleményt, hogy mi hogy lenne jobb.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?
Páncélok elkészítésénél nekem a legjobban a lépésálló hungarocell jött be. Nagyon szépen lehet faragni. Faragasztóval lekenve pedig kemény lesz a felülete, így nem sérül meg egykönnyen. Még ha leesik az ablakodból öt méter magasból a betonra, akkor se.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?
Mielőtt belekezdtem az originál jelmezekbe, azelőtt mindig a ruhákat és páncélokat néztem.

13528072_1222260547808367_8041460628043180854_o

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?
Az original angyalom. Ő volt a harmadik cosplayem, illetve az első komolyabb. Hatalmas lépés volt számomra. Nagyon sok új technikát és alapanyagot próbáltam ki. Na, meg itt kezdődött el az én idegpróbáló játékom is, amivel a mostani cosplayeimnél is feszegetem a határaimat. Mondhatni ez már nálam megszokott lett.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?
A sárkányos cosplayemnél a lábak elkészítés. Meg kellet valahogy oldanom, hogy el legyenek deformálódva a lábaim. Ehhez csináltam egy digitális lábat, ami nem volt könnyű, hisz nem lehetett túl vastag a lábamhoz képest és tudnom kell vele járni is. Se sarka nem volt, illet a talajtól is vagy 20 centire „lebegtem”. Annak ellenére, hogy magas sarkúban nem tudok menni, ebben azonnal sikerült. Aztán ott volt az a rengeteg pikkely is, amit fel kellet rá tennem. Vagy három évadnyi Walking Deadet megnéztem mire kész lettem.

Milyen érzés egy hatalmas sárkány szerepébe bújni?
Hatalmas imádatom van a sárkányok felé. Egyszerűen imádtam abban a cosplayben lenni, annak ellenére is, hogy kényelmetlen volt a láb. Majd kiugrottam a bőrömből, hogy sikerült megcsinálnom, amit elképzeltem. Ezért szomorított el az, mikor pár embertől megkaptam, hogy a sárkányok nem mosolyognak. Legyek mérges!

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?
Mikor elsőnek mentem cosplayversenyre és már a színpad mögött vártunk a többiekkel. Az a sok kedves ember, az a sürgés-forgás, a sok izguló versenyző, a csodás cosplayek. Ez mind teljesen új volt és imádtam!

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?
Mindenképen segített! Mikor csak rajzoltam, mindig azt éreztem, hogy én többet akarok. Ezt teljesítette ki a cosplay tervezés és készítés. Sokkal türelmesebb lettem. A munkámat illetően sokat segített a faragás mikor formatortákat készítek. Könnyen feltalálom magam a barkácsolásnak hála. A sok páncélfestés miatt pedig sokat fejlődtem tortafestésnél.

dsc01678

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?
Továbbra is az original cosplayeknél szeretnék maradni. Következő projektemnek egy íjász farkas hibridet terveztem, ami ad egy kis tapasztalatot majd, hogy megtudjam csinálni az álom cosplayem.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?
Általában mindig egy kérdést kapok az emberektől, amire ha válaszolok sokkolt szemeket látok. „Ez mégis mennyi idő volt?”  Ezeken a reakciókon csak el szoktam mosolyodni. 
Ami a legnagyobb hatással volt rám, az idén tavasszal történ. A MondoConon volt egy olyan eset, amire én azt mondtam volna, hogy velem ez soha nem fog megtörténni. Egy conozó odajött hozzám és hatalmas mosollyal az arcán mondta nekem, hogy látta a képeket, ahogy készül a sárkányos jelmezem és ő nagyon örül, hogy élőben is láthatja most.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .