Mint az köztudott, szeretem a nem túl ismert szériákat felkutatni, és ha másra nem is, de egy pilotmustrára futja tőlem, na, a Freakish is valahogy így indult. A Hulu online csatorna terméke, amitől egy kicsit tartottam, mivel a múltkori Hugh Laurie főszereplésével készült Chance nem hozta meg a kedvem a csatornához. De aztán elkezdtem nézni az első epizódot, és elég gyorsan követték egymást az események, mire végére is értem az évadnak.

freakish-s01-1

Egy teljesen átlagos szombati nap az iskolában: a sportolók edzenek, a kockák tanulnak, a büntetésben lévők pedig szemetet szednek. Vagyis szemetet szednének, ha a közeli vegyi-gyár riasztórendszere és szirénája nem arra késztette volna mindenkit, hogy vonuljanak biztonságos fedezékbe az iskola pincéjében kialakított óvóhelyre. Sajnos csak kevesen tartják be az utasítást, és többen a családjukat féltve hazaindulnak, mikor is eléri az iskolát egy titokzatos zöld köd, ami szinte áthatolhatatlannak tűnik. Azonban ez a köd magával hozza a betegséget, ami őrültté teszi az embereket, és akik azután már nem viselkednek emberi módon, csupán az ősi ösztönök hajtják. Egy csapat középiskolás marad így elzárva a külvilágtól, veszik fel a harcot a túlélés érdekében, mikor még maguk is csak gyerekek, és sokszor úgy is gondolkodnak.

Az elején egy szokványos horror sorozatnak tűnik a Freakish, ugyanakkor furcsa mód ez az egyetlen széria az elmúlt évekből, ami a tinédzserkor valódi problémáival is mer foglalkozni, anélkül hogy lebecsmérelné vagy ítéletet mondana felettük. Ráadásul a sorozat készítői is igen merészek, mivel mernek olyan témával foglalkozni, mint a tinédzserkori terhesség, a priusz vagy éppen a hackelés.

freakish-s01-2

Talán az egyik legmegindítóbb Dieselhez (Adam Hicks) kötődik, aki a teljesen szokványos kívülálló és semmirekellő srác képét mutatja a külvilágban, de valójában pont hogy ő az, aki felfogja az élet súlyát, annak rossz és jó oldalával együtt.

Az amúgy igen kurta, húsz perces epizódok érdekes tematika köré épülnek, ami ugyan sejtet valamit a nézőnek, de garantáltan több van a felszín alatt. Nekem a Secrets volt az egyik kedvencem, és az utolsó, legdurvább és legdrámaibb epizódot azért nem említem, mert cliffhangerrel ért véget – amit nagyon utálok.

freakish-s01-3

A Freakish egy remek horror sorozat, ami megmutatja, hogy némi könnyedséggel és fantáziával sok mindent ki lehet még hozni ebből a műfajból. Nagyon remélem, hogy a Hulu berendeli a második évadát, hasonlóan azt is egy este alatt bedarálnám!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .