Freakish (2016-), 1. évad

Mint az köztudott, szeretem a nem túl ismert szériákat felkutatni, és ha másra nem is, de egy pilotmustrára futja tőlem, na, a Freakish is valahogy így indult. A Hulu online csatorna terméke, amitől egy kicsit tartottam, mivel a múltkori Hugh Laurie főszereplésével készült Chance nem hozta meg a kedvem a csatornához. De aztán elkezdtem nézni az első epizódot, és elég gyorsan követték egymást az események, mire végére is értem az évadnak.

freakish-s01-1

Egy teljesen átlagos szombati nap az iskolában: a sportolók edzenek, a kockák tanulnak, a büntetésben lévők pedig szemetet szednek. Vagyis szemetet szednének, ha a közeli vegyi-gyár riasztórendszere és szirénája nem arra késztette volna mindenkit, hogy vonuljanak biztonságos fedezékbe az iskola pincéjében kialakított óvóhelyre. Sajnos csak kevesen tartják be az utasítást, és többen a családjukat féltve hazaindulnak, mikor is eléri az iskolát egy titokzatos zöld köd, ami szinte áthatolhatatlannak tűnik. Azonban ez a köd magával hozza a betegséget, ami őrültté teszi az embereket, és akik azután már nem viselkednek emberi módon, csupán az ősi ösztönök hajtják. Egy csapat középiskolás marad így elzárva a külvilágtól, veszik fel a harcot a túlélés érdekében, mikor még maguk is csak gyerekek, és sokszor úgy is gondolkodnak.

Az elején egy szokványos horror sorozatnak tűnik a Freakish, ugyanakkor furcsa mód ez az egyetlen széria az elmúlt évekből, ami a tinédzserkor valódi problémáival is mer foglalkozni, anélkül hogy lebecsmérelné vagy ítéletet mondana felettük. Ráadásul a sorozat készítői is igen merészek, mivel mernek olyan témával foglalkozni, mint a tinédzserkori terhesség, a priusz vagy éppen a hackelés.

freakish-s01-2

Talán az egyik legmegindítóbb Dieselhez (Adam Hicks) kötődik, aki a teljesen szokványos kívülálló és semmirekellő srác képét mutatja a külvilágban, de valójában pont hogy ő az, aki felfogja az élet súlyát, annak rossz és jó oldalával együtt.

Az amúgy igen kurta, húsz perces epizódok érdekes tematika köré épülnek, ami ugyan sejtet valamit a nézőnek, de garantáltan több van a felszín alatt. Nekem a Secrets volt az egyik kedvencem, és az utolsó, legdurvább és legdrámaibb epizódot azért nem említem, mert cliffhangerrel ért véget – amit nagyon utálok.

freakish-s01-3

A Freakish egy remek horror sorozat, ami megmutatja, hogy némi könnyedséggel és fantáziával sok mindent ki lehet még hozni ebből a műfajból. Nagyon remélem, hogy a Hulu berendeli a második évadát, hasonlóan azt is egy este alatt bedarálnám!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..