Az eheti rész ismét csak elgondolkodtatóra sikeredett, szerencsére még mindig a pozitív irányba. Bár a többi akció dús részhez képest ez most eléggé kocogósra vette a tempót, de így legalább van egy kis időnk kiengedni a gőzt, mielőtt még hőseink újra a lecsóba csapnak.

drifters-s01e043

Ugye a Fekete Király elfoglalt egy fontos védvonalat, a korábban ott lévő Driftereknek menekülnie kellett. Kanno, a pilóta nem igazán szerencsésen landolt, miután több sárkányt is telepumpált ólommal, de aki esetleg aggódik érte, annak megsúgok annyit, hogy nem Drifter lesz az első a külsősök közül, aki meghal. Miután meghallgatjuk a Fekete Király beszédét arról, hogy az emberiség megérett már a pusztulásra – a sok ok között kiemelt szerepet
kapott a más fajokkal való durva bánásmód -, utána egyből ugrunk japán hármasunkhoz, ahol az a kép fogad minket, hogy Yoichi átment Jiangshiba, Olminu még mindig próbálja meggyőzni a srácokat arról, hogy segítsenek a többi Drifternek – akik előbb inkább a nagy baj elébe néző elfeken akarnak segíteni. Ebben annyi a nehezítő tényező, hogy a lakosok nincsenek kiképezve harcra, és nagyon rövid idő áll rendelkezésükre a betanuláshoz.

drifters-s01e045

Az Active Heart visszavette most pár fokkal a ritmust az idő nagy részében, de ez semmit nem ártott neki. Kapunk beszélgetéseket, ahol többek között megtudunk pár dolgok az Endekről – és persze a vezetőjükről is -, hogy mennyire veszélyesek, és hogy muszáj összefogni ellenük. Persze hárman még úgy is kevesen lennének ellenük, így toborozni kell egy sereget, így merő szerencse, hogy Shara – aki a falu vezetője – mondhatni tálcán kínálja fel a falu segítségét – persze miután kitanulják a hadászat művészetét.

drifters-s01e044

A komoly témák mellett persze a humorra is több idő jutott némi szópoéntól: Yoichit a nyelvi problémák túl gyors megoldása küldi depresszióba, Oda úr előszeretettel játssza a helyi kéjencet, Shimazut meg a fiatal elf srácok valós kora küldi majdnem az intenzívre. Hát igen, nem mindenkinek lehet megmondani a korát pusztán a külseje alapján.

drifters-s01e042

Az epizód vége azért sejteti velünk, hogy ennyi volt a pihenés és egy perccel sem több – csak annyi, amennyit a következő rész érkezéséig várni kell. Az Active Heart nevével valamennyire szembefordulva nyugodtabb hangvételű volt, és ez azért már kellett a harccal és vérrel telt részek után.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Drifters S01E04 – Active Heart”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .