bigbang10-7-4

Csak én nem találom viccesnek, amikor az emberek szimplán szemetek egymással?

Kiderül, hogy Amy lakása már két hete kész, de ő annyira élvezi, hogy Sheldonnal lakhat, hogy inkább azt hazudja, hogy a felújítás még késik is. Sheldon észre is veszi, hogy valami nincs rendben, mire srácok bevallják neki, hogy mi a helyzet. Ekkor azonban az is szóba kerül, hogy nem Amy az egyetlen, aki hazudozik, hanem – közli Howard kajánul – Pennyi is titkol valamit, méghozzá azt, hogy sunyi módon, egyenként tünteti el Leonard geek gyűjteményének darabjait.

Azt hiszem, már említettem ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy nem szeretem, amikor a karakterek szimplán rosszindulatúak egymással a poén kedvéért, vagy amikor altáji poénokkal próbálják szórakoztatni a népet. Na, a mostani epizód erősen az előbbi kategóriára épült.

bigbang10-7-3

Pedig a kezdés jó volt – Amy és Sheldon új zászlós-epizóddal jelentkezett, aminek témája az egyesülés (még Budapestet is emlegették!), és amihez a zenét Howard és Raj szolgáltatta. Aztán még az is cuki volt, ahogy Amy folyton terelte a témát, valahányszor csak szóba jött a lakása. De aztán minden ment le a lefolyón abban a pillanatban, hogy Howard nekiállt kiteregetni a szennyest – és ezt élvezte is!

Mondjuk azt szeretném leszögezni, hogy Amyre nem haragszom – Sheldonnal csakis így lehet bánni. Meg aztán Amy cuki is, hogy ennyire ragaszkodik Sheldonhoz, meg minden, plusz a jellemébe is illett ez a viselkedés. Szóval az egésszel nem is lett volna semmi problémám, ha a rész arról szól, hogy Amy titkolgatja, hogy kész a lakás, aztán meg, mikor kiderül a titka, ő és Sheldon rendezi az ügyet, és megbeszélik, hogy akkor mi legyen most – mert ez utóbbi amúgy megtörtént, méghozzá egész jól, egész cukin fel is lett építve.

bigbang10-7-2

Probléma ott kezdődött, hogy a srácok, de legfőképpen Howard, megint átbillent az echte rosszindulat-oldalra, ahol az okozott neki örömet, hogy szivathatta a többieket, de leginkább Leonardöt. Aztán ott folytatódott, hogy Penny is átment szemétbe – mert már bocsánat, de amit Leonarddel csinált, hogy szó nélkül pakolta el a cuccait, szimplán dühítő.

Jó, persze, itt szerintem nálam közre játszik az is, hogy egy kicsit szentségtörésnek tartom, hogy bárki is negatívan álljon azokhoz a tárgyakhoz – a geek cuccok menők! De a másik oldalról meg… Hogyhogy Leonard nem vette észre, hogy tűnnek el a cuccai, csak akkor, amikor szóltak neki róla? De amikor meg kibújt a szög a zsákból, Pennynek akkor sem volt annyi gerince, hogy legalább bocsánatot kérjen – nem szerinte teljesen rendben volt, hogy ezt tette a férjével – a FÉRJÉVEL! Hogy aztán utána meg, amikor szabad kezet kap a szoba dekorációját illetően, összehozzon egy olyan borzalmas szobát, ami csakis neki tetszhet… Miért olyan nagy kérés, hogy egészséges kapcsolatokat mutassanak be a tévében?

bigbang10-7-1

Persze, mindezt félretéve voltak jó poénok, például mikor a srácok és a csajok más-más nyelven beszéltek, a Hol van Tomi?-s poén, vagy amikor Sheldon kiakadt, hogy mi lesz most a szobájával. De összeségében… csalódtam az epizódban, mert olyan karaktereket mutatott be, akiket nem tudok kedvelni, és akikkel nem tudok együtt érezni. Pedig, szerint, egy széria esetében ez fontos lenne.

Szerző

Avatar
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .