bigbang10-7-4

Csak én nem találom viccesnek, amikor az emberek szimplán szemetek egymással?

Kiderül, hogy Amy lakása már két hete kész, de ő annyira élvezi, hogy Sheldonnal lakhat, hogy inkább azt hazudja, hogy a felújítás még késik is. Sheldon észre is veszi, hogy valami nincs rendben, mire srácok bevallják neki, hogy mi a helyzet. Ekkor azonban az is szóba kerül, hogy nem Amy az egyetlen, aki hazudozik, hanem – közli Howard kajánul – Pennyi is titkol valamit, méghozzá azt, hogy sunyi módon, egyenként tünteti el Leonard geek gyűjteményének darabjait.

Azt hiszem, már említettem ezzel a sorozattal kapcsolatban, hogy nem szeretem, amikor a karakterek szimplán rosszindulatúak egymással a poén kedvéért, vagy amikor altáji poénokkal próbálják szórakoztatni a népet. Na, a mostani epizód erősen az előbbi kategóriára épült.

bigbang10-7-3

Pedig a kezdés jó volt – Amy és Sheldon új zászlós-epizóddal jelentkezett, aminek témája az egyesülés (még Budapestet is emlegették!), és amihez a zenét Howard és Raj szolgáltatta. Aztán még az is cuki volt, ahogy Amy folyton terelte a témát, valahányszor csak szóba jött a lakása. De aztán minden ment le a lefolyón abban a pillanatban, hogy Howard nekiállt kiteregetni a szennyest – és ezt élvezte is!

Mondjuk azt szeretném leszögezni, hogy Amyre nem haragszom – Sheldonnal csakis így lehet bánni. Meg aztán Amy cuki is, hogy ennyire ragaszkodik Sheldonhoz, meg minden, plusz a jellemébe is illett ez a viselkedés. Szóval az egésszel nem is lett volna semmi problémám, ha a rész arról szól, hogy Amy titkolgatja, hogy kész a lakás, aztán meg, mikor kiderül a titka, ő és Sheldon rendezi az ügyet, és megbeszélik, hogy akkor mi legyen most – mert ez utóbbi amúgy megtörtént, méghozzá egész jól, egész cukin fel is lett építve.

bigbang10-7-2

Probléma ott kezdődött, hogy a srácok, de legfőképpen Howard, megint átbillent az echte rosszindulat-oldalra, ahol az okozott neki örömet, hogy szivathatta a többieket, de leginkább Leonardöt. Aztán ott folytatódott, hogy Penny is átment szemétbe – mert már bocsánat, de amit Leonarddel csinált, hogy szó nélkül pakolta el a cuccait, szimplán dühítő.

Jó, persze, itt szerintem nálam közre játszik az is, hogy egy kicsit szentségtörésnek tartom, hogy bárki is negatívan álljon azokhoz a tárgyakhoz – a geek cuccok menők! De a másik oldalról meg… Hogyhogy Leonard nem vette észre, hogy tűnnek el a cuccai, csak akkor, amikor szóltak neki róla? De amikor meg kibújt a szög a zsákból, Pennynek akkor sem volt annyi gerince, hogy legalább bocsánatot kérjen – nem szerinte teljesen rendben volt, hogy ezt tette a férjével – a FÉRJÉVEL! Hogy aztán utána meg, amikor szabad kezet kap a szoba dekorációját illetően, összehozzon egy olyan borzalmas szobát, ami csakis neki tetszhet… Miért olyan nagy kérés, hogy egészséges kapcsolatokat mutassanak be a tévében?

bigbang10-7-1

Persze, mindezt félretéve voltak jó poénok, például mikor a srácok és a csajok más-más nyelven beszéltek, a Hol van Tomi?-s poén, vagy amikor Sheldon kiakadt, hogy mi lesz most a szobájával. De összeségében… csalódtam az epizódban, mert olyan karaktereket mutatott be, akiket nem tudok kedvelni, és akikkel nem tudok együtt érezni. Pedig, szerint, egy széria esetében ez fontos lenne.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .