John C. McGinley volt a kedvenc színészem a Dokikban, így igen megörültem, mikor megláttam a Stan Against Evil plakátján. A pilot azonban nem aratott nálam nagy sikert, annak ellenére sem, hogy McGinley pontosan ugyanazt az arrogáns szerepet kapta, mint korábbi sorozatában.

stan-against-evil-pilot-2

Stanley Miller (John C. McGinley) egy igen mogorva ember, aki nemrég temette el imádott feleségét, ám a temetésen történt incidens miatt Stannek át kellett adnia a seriffi hivatalt egy új városlakónak, ráadásul egy nőnek. Evie Barret (Janet Varney) egy kedves, egyedülálló anyuka, aki szeretne maximális odafigyeléssel és precizitással végezni munkáját, ám őt is megkísértik, akárcsak Stant, így ketten összefognak a nagyobb jó érdekében – vagy, mert nincs más választásuk!

stan-against-evil-pilot-1

Nem kertelek, a Stan Against Evil egy Ash vs Evil Dead koppintás, méghozzá nem is titkolt módon. A főszereplő itt is mogorva és vicces, itt is indokolatlanul sok az undormány, a tocsogó vér vagy éppen a fekete humor. A műfaj kedvelőink persze ez nagy öröm, hiszen nagyon kevés, ilyen kaliberű széria található manapság a tévékben, és én is támogatom, hogy a humor és szórakoztatás sok fajtáját reprezentálják a csatornák.

Az alapszituáció faék egyszerűségű, ám a készítők remek csavarokat tettek bele, miközben megtűzdelték egy kis általános feszültségkeltéssel is a történetet. A két főszereplő előtt komoly kihívás áll, de persze az ördögi jelenéseket nem tehetik közkincsé, így maguknak kell boldogulniuk. McGinley és Varney között remekül működött a humor és a kémia, tetszetős, ahogy a saját sztereotípiájuknak megfelelően cselekszenek, miközben mindent megtesznek, hogy ne így történjen.

stan-against-evil-pilot-2

Az írók nagyon sokat dolgozhattak a párbeszédeken, amik remekül sikerültek, pörgősek, viccesek és kemények – csak az a fránya sok undorítóság ne lenne ebben a sorozatban, de hát pont ez benne a pláne. Bármennyire is értékelem az újdonságot és a remek stábot, engem nem fogott meg a széria, viszont a horror rajongóinak, akiknek erős a gyomruk, biztosan élvezni fogják eme gyöngyszemet.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .