Van amikor nem hallgatok az egyik legismertebb filmes bázis értékelésére, és belemerészkedek a net legaljára eldugott darabok világába, legyen az film vagy sorozat. Mai cikkünk alanya pedig az Awaken the Dead is egyike ezen rejtett daraboknak – és higgyétek el, hogy nem véletlenül került oda.

awaken-the-dead1

Központi szereplőink a pappá lett orvgyilkos, Christopher (Gary Kohn), a korábban prostituáltként tevékenykedő Mary (Lindsey Morris), akik mindketten kapnak egy-egy levelet, hogy menjenek egy biztonságos helyre, mert hatalmas baj van készülőben. Eközben valaki az égből szórja az áldást, ami miatt két japán tinilány imitátor egyből zombivá alakul, hogy aztán terrorizálják és egyben gyarapítsák a húsevők társaságát. Két főhősünk mellé becsatlakozik még egy kis félős öltönyös srác, meg egy helyi macsó, hogy közösen várják meg azt a személyt, aki a leveleket küldte.

awaken-the-dead2

Nem tudom mi jött rám, de most sorra nézem a borzalmasabbnál borzalmasabb zombihorrornak titulált kreációkat, közben tépem a hajam és bőszen szidom a megalkotó stúdiót (jelen helyzetben a Silver Storm-ot), hogy hogyan képesek ilyen förmedvényt az emberek közé engedni. Ha a SICK-en és a Grave Mistake már eléggé próbára tette a tűrőképességem, de úgy érzem, hogy még ezek is kevesek voltak ahhoz képest, amit az Awaken the Dead nyújtott nekem.

awaken-the-dead4

Történetről ne beszéljünk (mert a kevés leírtakkal ellentétben nincsen semmi kézzel fogható), a szereplők egy az egyben kartonból kivágott sablonok, a zombik meg – nem, nem hívom őket annak, mert köszönő viszonyban sincsenek kedvenc csoszogó lényeinkkel. Ezek a tagok leginkább egy drogos KISS-fanhoz hasonlítanak, akik valami vadmacska üvöltés keretében ugranak rá a kiszemelt áldozatra, hogy abból is tésztaképű elmebeteg legyen.

awaken-the-dead3

Most kivételesen egyet értek a portál értékelésével, sőt még soknak tartom azt 2.1-es értékelést is. Az Awaken the Dead egy pocsék alkotás, amiért kár volt elpazarolni a játékidőt. Remélem Jeff Brookshire rendező nagyon szégyenli magát emiatt a filmszerű képződmény miatt.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .