A múltheti epizód viszonylag nyugodt hangvétele után ideje visszakanyarodni a komolyabb ütközetek felé. Bár a Bring back Love-ban most nem a Fekete Király lesz az ellenfél, azért erődemonstrációnak tökéletes – valamint a rész végén lévő utolsó pár másodperc eléggé lélekbetaposó lehet.

drifters-s01e052

Nos, bár Toyohisáék egyszer már győzelmet arattak az Orte Birodalom egy kisebb osztagával szemben, a nagyobb bulira bizony fel kell készülni. Normális sereg hiányában a helyi lakos elfeket kezdik kiképezni az íjászat mesterségére, amiben Yoichi közreműködésének hála – meg mivel amúgy is a vérükben van – nagyon hamar eltanulják. Oda felel megint a stratégiáért és Shimazunak jutott az a megtiszteltetés, a csapat vezéreként, hogy ő szedje le a legelső fejet a harcban. Minden harcban alkalmazható tiszta, és kevésbé tiszta módszereket alkalmazva végül persze a hármas fogat és szőke hadtest győz, Olminu meg csak fogja a fejét. A harc végeztével elindulnak a helyi várhoz, ahol az elf nőket tartják fogva, és ami ott várja őket – arra még maga Toyohisa sem készülhetett volna fel.

drifters-s01e055

A Bring back Love most egyszerre volt akció dús egyben mélyebb húrokat megpendítő: gondolhatunk itt akár Yoichi egyre jobban látszódó komplexusára, vagy Oda magán monológjára, amikor a jelenlegi harcot egy korábban vívott csatájához hasonlítja. Az Ortei katonák meg úgy reményvesztettek, ahogy vannak. Azt eleve tudni lehetett, hogy a főhősökkel szemben nem lesz sok esélyük, de amilyen halállal sújtották őket a szamurájok, azt még az ellenfelemnek sem kívánnám.

drifters-s01e053

A még mélyebb témát pedig egyértelműen az epizód zárása adja meg: azt már az eddig részekből is megtudhattuk, hogy a legtöbb ember lenézi és kihasználja a többi népet – talán ez is az oka annak, hogy a Fekete Király ellenük fordult -, de az, ami a várban lezajlott, hát az leginkább arra emlékeztetett, mint amikor a Yu Yu Hakusho-ban
Sensui meglátja az emberiség sötét oldalát. És ezért is érdekes a drifterek kérdése, ők ugyanis evilági mértékkel nem tekinthetőek teljesen embernek, máskülönben Shara (az elfek jelenlegi vezetője) sem lenne képes bennük teljesen megbízni – és a fiúknak sincsen ellenükre levágni a sajátjaikat egy másik (igaz elnyomott) nép védelme érdekében.

drifters-s01e051

Egyre jobban kavarognak az érzelmek és a harci vágy, hamarosan hőseinknek is találkozni kell majd az Endek egy-két tagjával, újabb drifterek fognak feltűnni a színen, pozitív vagy éppen kevésbé pozitív megvilágításban, de én csak egy dologtól félek: a Driftersből jelenleg csak tizenkét részt jelentettek be, már lassacskán a széria felénél vagyunk és meg alig jutottunk túl a negyedik vagy ötödik fejezetén. Tudom, hogy kell a lassúság a történet kibontásának érdekben, de akkor legalább dupla ennyi epizódot kellett volna berendelni, mert egy ilyen történetet nem lehet ilyen kevés résszel jól bebikázni.

drifters-s01e054

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .