Az utolsó előtti epizódnál járunk az évadban – ennek megfelelően elő is készítették a terepet a nagy fináléra. Nekem bejött ez az évad, de most valahogy nem érzem, hogy ebből a készülődésből egy akkora durranás lenne a végére, amekkora kéne. Fel is vázolom, hogy miért.

ahsvi33

Néhány fiatal elindul az erdőben, hogy megkeresse a híres sorozat, a My Roanoke Nightmare helyszínét. Meg is találják a környéket, azonban őket is hatalmába keríti a halálos eseménysorozat, amely a sorozat szereplőit is. Először persze a rendőrségre futnak, de ott – mily meglepő – senki nem hisz nekik. Mindeközben még a három túlélő nő küzd az életéért. A remény fel is villan, amikor felbukkan az egyik lemaradt színész. Hamarosan azonban a menekülésük csak még rosszabb eredményekhez vezet és egyre kilátástalanabbnak tűnik a helyzetük – amit főként a világ legnagyobb bakijának köszönhetnek, nevezetesen annak, hogy szétválnak.

Szóval… kezdjük ott, hogy az American Horror Storyba számomra annyira nem fér bele, hogy elsüsse az évszázados klisét, hogy a szereplők szétválnak és szép sorban meghalnak. Még házon belül persze elmegy a dolog, de ha már elhagyják a házat, akkor legalább ennél többet várnék. Egyszerűen egy ilyen mértékű melléfogást én nem tudok elfogadni Murphyéknek.

ahsvi32

Egyébként a felfedezőcsapat is egy tök jó indítás volt, de akkor süssük el a második klisát: jaj, nem hisz nekünk a rendőrség! Bár mentségükre legyen, legalább ezt még maguk a szereplők is megállapítják, miszerint „a rendőrség sosem hiszi el, amit mondanak, csak amikor már túl késő lesz”. Srácok, ha ti is tudjátok, hogy gáz, akkor miért kell felhasználni? Ez annyira gyenge!

És persze az én szubjektív – és egyéni – véleményem szerint ez az a pont, ahol már igazából mindenkinek meg kéne törnie lelkileg. Végülis egyébként ez lenne ésszerű és reális, hiszen azért elég sok mindenen mentek keresztül és amikor már mindenki meghalt körülöttünk, akkor csak hiú ábránd marad a hidegvér. Ehhez képest egyeseknek épp most sikerül kinöveszteniük, ami szerintem egy óriási ziccer kihagyása. Ez ugyanis egy remek kiindulópont lenne ezerféle végkimenetelhez – a klisés befejezés helyett. Persze ettől még nincs kizárva, hogy nem lesz klisés befejezés – vagy talán csak ebben reménykedem – de ez azért minden, csak nem biztató.

ahsvi35

Én ezzel az epizóddal elég sok minden vagyok, nos, az elégedett az nincs köztük. Borzasztóan gyenge volt, semmi hűha-faktor. És szeretném újfent megjegyezni, hogy ez itt most a finálét kéne, hogy előkészítse. Ehhez képest nekem kedvem lenne kivágni a monitort az ablakon – ilyet egyébként nem fogok tenni, mert akkor nem tudok majd játszani és ez az életem végét jelentené.

ahsvi34

Mielőtt még mindenki házsártos banyának titulálna, abba is hagyom inkább a szidalmaimat. Készüljünk helyette a jövő hétre, hiszen évadot zárunk és újabb egy évre búcsút kell vennünk a kedvenc szereplőinktől. Én sírni fogok – remélem.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .