Végre kezd körvonalazódni a sorozatbeli főgonosz kiléte és célja, ahogy mi, nézők is megismerjük őt, úgy a Legendáink is kezdik összeszedni a fonalat, miközben saját céljaikkal és érzelmeikkel vívnak csatát.

legends-of-tomorrow-s02e05-1

1987 egy igen fontos időpont a történelemben, ugyanis a két nagyhatalom, az USA és a Szovjetunió ekkor egyeztek meg, hogy visszaszorítják atomfegyvereiket. Azonban Nate legújabb találmánya, ami képes megjósolni az idővonalban keletkezett anomáliát, és annak a helyét, pontosan ebbe az igen kényes időszakba kalauzolja a Legendákat, méghozzá egyenesen a Fehér Házba. A csapat gyors látogatása után kiderül, hogy ezúttal is Damien keze van a dologban, aki valamilyen módon segítséget kaphat a terveihez.

A látogatás viszont nem sül el valami jól, mivel Sara ne tudja türtőztetni bosszúvágyát, ráadásul még Ray is ügyetlenül kezeli legújabb fegyverét. A katasztrofális látogatás után a csapat egy tervet eszel ki, ehhez pedig nagy segítségükre lehet a Justice Society of America régi kiképzőközpontja, Sara fókuszálása a kapitányi teendőkre, illetve Rory és Ray komolyabb együttműködése.

legends-of-tomorrow-s02e05-2

Mint mindig, a Legendák ismét nagyon elszúrták az elején, amiből lett is nagy kaavrodás, de pont ez volt az, ami jócskán megváltoztatta a szereplők nézőpontját, különösen Saráét. A nő mg mindig olyanért akarja megölni Damient, amit ebben a korban még nem követett el, és bármit hajlandó feláldozni a sikerért – de egy igazán jó csapat azt is tudja, mikor van a kapitánynak szüksége segítségre, vagy éppen kioktatásra. És ha már kioktatás, az epizód igazán nagy elszúrása mégsem Sarától vagy Raytől fakad, hanem Martintól, aki egyszerre ostorozza saját magát, miközben mutatja meg, hogy a szeretet nem ismert határokat.

Rory és Ray társulása a legjobb dolog, ami valaha történhetett, és nem csak a humorforrás miatt, hanem mert Rory még inkább emberinek és törődőnek tűnt ettől, pláne miután ráébredt, hogy ő mit vár el ettől a társulástól, és hogy ez talán egy olyan feladat, amit senki sem képes teljesíteni.

legends-of-tomorrow-s02e05-3

Azt persze el kell ismerni, hogy a mostani epizód erősen filler szagú, ám mégis komoly témákat feszegetnek itt is az alkotók, és fantasztikus látni, hogy a legkisebb apróságokkal is mennyire merészek és ellentmondanak annak a teóriának, hogy a Legends of Tomorrow egy buta sorozat. Vicces, kalandos, látványos, miközben olyan kérdéseket mer feltenni, hogy mi az élet értelme, vagy miről van jogunk magunknak dönteni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .