Pilotmustra: Mars – Utunk a vörös bolygóra

Nem hittem volna, hogy a National Geographic valaha saját gyártású sorozatra adja a fejét, de megnézvén a pilotot inkább már az a kérdés járt a fejemben, hogy miért várt ezzel eddig?

2033-ban az emberiség nagy álma válhat valóra, és végre embereket küldhet a Föld testvérbolygójára, a Marsra. Azonban ahhoz, hogy ezt az álmot elérjük, az emberiségnek létre kellett hozni egy hivatalt, ami országokon átível, és ami egyesíti a magánszektort az állami támogatásokkal, és így jött létre az IMSF, ami az egész műveletet felügyelte. Hat bátor kiválasztott hivatott teljesíteni ezt az álmot, akik szakterületeik legjobbjai, és készek akár meghalni a küldetésért.

De persze az út önmagában sem veszélytelen, ahogy a landolás sem, és megannyi ismeretlen terepviszony, szélsőséges klíma, és az otthon hiánya mellet még a felszerelés is tönkremehet a hihetetlen terhelés alatt. De Ben Sawyer (Ben Cotton) kapitány és legénysége bármire hajlandó a küldetés sikeréért, és az emberiség közös álmának megvalósításáért.

pilot-mars-3

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélnem a Marsról, ugyanis a National Geographic hihetetlen precizitással ötvözte a fantáziát a valósággal. Adott 2033, ahol a Marsra készülőket látjuk, az ő útjukat és landolásukat, és közben visszatekintünk 2016-ra, ahol láthatjuk Elon Musk és csapatának munkáját a SpaceX rakétákkal, miközben a kettő között olykor olyan erős narratíva halható, hogy a néző legszívesebben azonnal felpattanna, hogy jelentkezzen ehhez a közös álomhoz.

A készítők sebészi pontossággal vágták a jeleneteket, pont mikor egy fontos pillanat jött el 2033-ban, visszatekintünk 2016-ra, ahol még inkább emelik az adrenalin szintünket, és vágyakozásunkat, miközben lenyűgöző felvételeket kapunk a vörös bolygóról, és álmok sokaságát, amik talán egyszer az emberiséget mentik majd meg.

pilot-mars-2

A Mars egy olyan történet, ami egyszerre fikció és valóság, a határvonalon sétál, miközben mindkét műfaj iránt érdeklődők megkaphatják a maguk adagjukat és betekintést nyerhetnek egy olyan fikcióba, ami talán a jövőnk lehet – és látván a felvételeket, szeretném hinni, hogy ez lesz a jövőnk, az összefogás, a felfedezés és a lehetőségek kitárása.

A bevágott montázsok hatalmas felfedezőket mutatnak be, nem csak az űrutazás során, hanem az emberiség történelme alatt. Csupa olyan pillanatot, ami nélkül nem tarthatnánk mi ott ahol, és amik nélkül 2033-ban sem tarthatna ott a legénység ahol.

A minisorozat összesen hat epizódból fog állni, valószínűleg gyorsítva kicsit az időn, hogy minél több lehetőséget körbejárjon a történet a marsi életről. És már most szomorúan írom le, hogy hat epizód, mert csak hat epizód… De remélem a sikereknek hála a National Geographic sok hasonló munkával fogja még bővíteni repertoárját, mert ez az, amire igazán szükség van!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..