notomorrow1-6-1

Hat epizódnak kellett eltelnie, hogy találjak ebben a sorozatban valamit, amibe bele tudok kötni, ami azért nem is olyan rossz arány.

Miután Evie apja felmondott a munkahelyén, hogy megpróbálkozhasson a színészettel, a lány szülei kiadják a házukat és Evie-hez költöznek, hogy valahogy pótolják a keresetkiesést. Evie anyja úgy tesz, mintha rendben lenne a helyzettel, ám valójában rosszul esik neki, hogy a férje nem beszéli meg vele rendesen a dolgokat, és úgy érzi nélküli, önkényesen hoz döntéseket – mire Evie elhatározza, hogy valahogy rendberakja szülei kapcsolatát. Xaviert utoléri költekező életmódja – hitelkártyáját letiltják, tulajdonát pedig lefoglalják, a srác azonban nem meri megmondani Evie-nek, hogy mi is történt. Bimbózó kapcsolatuk megerősítésének céljából Hank próbál közös pontot találni Dreidre-vel, ami egy igen érdekes, és kissé felzaklató felfedezéshez vezet. Kareema bátyja hazahozza bemutatni a családjának új mennyasszonyát, Sofiát, ezért Kareema megkéri Evie-t, hogy ő is jöjjön el hozzájuk erkölcsi támaszként – a probléma azonban ott kezdődik, hogy Kareema belezúg Sofiába.

screen0001

Mint ahogy már a bevezetőben említettem, ebben a részben volt egy szál, amire nagyon húztam a számat, de azt egyelőre még hagyjuk, és beszéljünk inkább előbb azokról a dolgokról, amik továbbra is nagyon jók voltak.

Tetszett, hogy az írók nem feledkeztek meg Evie szúleiről, hogy felépítettek köréjük egy – jól átgondolt – konfliktust. Itt megint olyan dolgok jelentek meg, igaz, kicsit sarkítva, amik nagyon is a való életben gyökereznek: Evie szülei régi házasok, akik bár szeretik egymást, a felszíni harmónia mögött már némi fásultság és rossz kommunikáció jelenik meg, vagyis valahogy újra fel kéne izzítani a lángot. Evie pedig pontosan ezt próbálja tenni, részben azért, mert egyik tétele a listáján az, hogy visszafizessen mindent a szüleinek, amit ők tettek érte. A szülők kapcsolata kifejezetten reálisan van ábrázolva – még a karikaturisztikus elemekkel is –, és bár a két karakter nem éppen abba a korosztályba tartozik, akiknek ez a sorozat alapvetően készül, mégsem okoz problémát, hogy együtt érezzünk velük. Meg aztán alapból is cukik, és jó látni, hogy Evie azon dolgozik, hogy boldoggá tegye őket.

screen0002

Xavier esetében ami történt, az erősen várható volt – de kellett ez! Már az elejétől kezdve mondom, hogy Xavier és Evie ugyanannak a skálának a két extrém vége, és hogy kellenek egymásnak, hogy a másikat bevonzzák a skála közepére. Azzal, hogy Xaviert elérte a pénzügyi krízis – amit amúgy egész viccesen és izgalmasan vezettek fel –, olyan helyzetbe került, ahol át kell gondolnia hozzáállását az élethez, és bizony változtatnia kell a viselkedésén. Ugyanakkor meg azt leszámítva, hogy most kénytelen lesz dolgozni – amire kíváncsi leszek –, az epizód arra is kitért, hogy nincs szükség drága holmikra ahhoz, hogy valaki jól szórakozzon, amit gyönyörűen illusztráltak az alkotók Evie és Xavier egyik közös jelenetében. Ezen felül pedig még tovább árnyalták Xavier karaterét azzal, hogyan is dolgozza fel ezt a szituációt, főleg annak tekintetében, hogy mit jelent ez az Evie-vel közös kapcsolatára nézve.

Hank és Dreidre groteszk románca is folytatódott, ráadásul – és ez kicsit meglepő számomra – úgy tűnik, máris révbe is ért. Minden kétséget kizárólag ez a sorozat legparodisztikusabb eleme, ezért itt kell a legtöbb humoros réteget lekaparni, hogy megtaláljuk az üzenetet – ami azért ott van, csak meg kell dolgozni érte –, és ez a héten talán még a szokottnál is kicsit nehezebb volt. Hank, Timothy tanácsára próbált olyan dolgokat keresni, amik Dreidre-t legalább annyira felizgatják, mint őt a nő hangja – előbb különféle hanghatásokkal próbálkozott (elég ciki módon), aztán pedig, némi Google- keresést követően megtudta, hogy Dreidre erotikus regényeket ír álnéven – amik irodai környezetben játszódnak. Na, ez annyira abszurd, és annyira csípős beszólás a mai erotikus regényeknek (amiknek a nagy részétől az ég kíméljen mindenkit), hogy lehidaltam. Nagyon jó ötlet volt ez az íróktól, és ezzel a magánszféra kérdését is sikerült szépen körbejárni – egyedül azt sajnálom, hogy nem fejtették ki jobban ezt a szálát. Valószínűleg azért, mert kellett a játékidő ahhoz a szálhoz, amire, véleményem szerint, semmi szükség nem volt.

screen0003

És akkor ezzel el is érkeztünk ahhoz, ami nem tetszett az epizódban: Kareema története. Nem tudom, nekem ez a történetszál nagyon kilógott a sorból – eddig minden egyes probléma, amit a sorozat körüljárt, nagyon is hétköznapi dolog volt, ami csak a rákent humor/paródia rétegek miatt tűnt furcsának, és ezek mindegyike kifejezetten pozitív kicsengésű véget ért. Ehhez képest Kareem története a héten olyan volt, mint egy rossz szappanopera: a nő beleszeretett (egy találkozás után) a bátyja mennyasszonyába, akiről aztán kiderült, hogy csak zöldkártyát akar, és a pasival csak barátok, és neki is bejön Kareema, de közben meg a bátyus bevallja, hogy ő bizony beleszeretett Sofiába… Nincs jó megoldás, nincs pozitív kicsengés, csak fogom a fejemet, mert minek kellett ez?

Meg aztán a sorozat eddig nagyon szépen bánt a queer-vonalakkal, mindennek megvolt a mondanivalója és a jelentősége, itt viszont most átestünk a fétis-kategóriába – úgy éreztem, csakis azért kellett ez az, amúgy teljesen kidolgozatlan, Kareema/Sofia-szál, hogy két lengén öltözött nő csókolózhasson a szaunában… Szóval, ha engem kérdeztek, ez a szál amellett, hogy felesleges volt, nagyon mellé is lőtt.

screen0004

De ezt leszámítva az epizód hozta az elvárt színvonalat, amiért nagyon hálás vagyok, és kíváncsi leszek, hogy a most történt események milyen változásokat hoznak majd a jövőben a karakterek dinamikájában.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .