8-3

Ez meg mégis mi volt megint?

A mostani részben ezúttal Doctor Alchemy Wallyt szemelte ki magának,aki el is kezd álmodni a Flashpointban kapott képességeiről, azonban hamar fájdalmai lesznek tőle. Joe és Barry pedig kitalálják, hogy csaliként használják a fiút, hogy Alchemy nyomára bukkanjak, és végleg lekapcsolják. Közben Caitlin felfedi képességét Cisco előtt, aki látomásában ugyan olyan gonosznak látja őt, minta Föld kettes Killer Frostot.

2

A rész tanulsága: A Flash sosem úgy működik, mint, ahogy kellene neki. Úgy értem, eddig mindig a küldetés volt az első, bármit félre raktak, csak hogy megoldják az ügyet, most meg, amikor Wally elkezd szenvedni az álmaitól, fogják és berakják egy cellába, Joe és a többiek meg elmennek mozizni… A rész béli gonosz meg olyan jelentéktelen, hogy említésre sem méltó nem is értem, hogy kaphatta az ő nevét a rész.  Keresem a logikát csak hát… A vége is érthetetlen. Senki sem úgy cselekszik ahogy szokott. Joe, csak, hogy bizonyítsa Wallynak, hogy bízik benne, belemegy, hogy csaliként használja Alchemy ellen. De ez nem a bizalom kimutatása volt, hanem odavetette a saját fiát koncként az ellenségnek. Joe sosem csinált volna ilyet. Barryt meg már fel sem hozom. Ugyan úgy lopakodott be az épületbe, mint a többi velük tartó kommandós. Ő a Flash könyörgöm, rajtaütés szerűen gyorsan le kellett volna csapni a tagot és kész, ehelyett két embert is veszélybe sodort megint.  Ha már visszatértünk ehhez, körülbelül mindenki kiakad, amikor Barry elmondja, hogy Wally a Flashpointban speedster volt, és számon kérik, hogy miért nem mondta el,és Barrynek kell felvilágosítania őket, hogy ti kértétek…  Néha vissza kéne olvasni azt a forgatókönyvet, mert folyamatosan öngólt ad magának a sorozat.

10

Viszont, aki hihető volt, az pont Wally. Imádtam monológját, amikor szemrehányást tett Joenak, hogy miért mindig Barry az első,akiben megbízik. Ja, amúgy miért is? Miért bízik meg bárki egy olyan emberben, aki mások életét tette tönkre, csak, hogy a sajátját mentse? Hogy van bőr a képén ennek az alaknak bárkit ugráltatni, hogy dolgozzon neki, mert folyamatosan ezt csinálja, és hisztizik, amikor Cisco nem áll neki azonnal megoldani a dolgokat. Elvileg Barry is tudós, de így semmi haszna, komolyan, a vicces kis Wells hasonmásnak több létjogosultsága van.  Visszatérve Wallyra, teljesen megértettem a kiborulását, jogos olt és jól időzített. Már jó pár rész óta tudjuk, hogy vágyik az erőre, és róla el is tudom képzelni, hogy felelősségteljesen tudná használni. Persze meglenne benne az a kissé túl magabiztos kiállás, de ez az erővel jár. Wally viszont sokkal  összetettebb és hihetőbb jellem Barrynél, persze, hogy több bizalmat és figyelmet követlen magának.

15

Wally mellet pozitívumként ott van Caitlin. Nagyon várom, hogy használja az erejét és szurkolok neki, hogy jóra használja. Vagy ha valóra is válik Cisco látomása, megjavulása szépen kifejtett és hihető legyen. Nagyon érdekes át és visszaalakulás lenne. Ha viszont gonosz marad, akkor kapunk egy nagyon jó Flash ellent, és Barry megérdemelné, hogy egész életében vele küzdjön, akit amúgy szeret, de ő tette olyanná, amilyen.

Összességében izgalmas rész volt, a pozitívumokat elnézve, viszont megint nagyon sok összefüggéstelen dolog volt.  Illetve volt egy jelenet, ami egy igencsak pofátlan spoilert rejtett magában, már ha igazam lesz és jól sejtem, a fél évad zárónál kiderül. A rész végi alakot meg nem értettem, de hát, ez még mindig jó a sorozatban, hogy jó a rész elzárása, ami tovább viszi az érdeklődésünket.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .