Eljött a pillanat: megkaptuk az évadfinálét. Elég vegyesek az érzéseim ezzel kapcsolatban, valahogy nem úgy sikerült ez a zárás, ahogyan kellett volna. Kicsit kapkodós és kusza, viszont voltak jó pillanatai, és jövő őszig azért kielégítő.

ahsvi38

Miután Lee kikerült élve a házból, újabb hercehurcák veszik kezdetüket. Vegyes a megítélése az emberek között, hogy mi is történt a házban. Egyesek elítélik, mások nevetségesnek tartják. Viszont mivel a fogságban beismerést tett egy gyilkosságról, bíróság elé cipelik. Végül persze felmentik – bár meglehetősen furcsa indoklás, hogy a bírónő nem hisz a szellemekben –, de az élete ettől kevésbé válik felhőtlenné. Hosszú időre elszakad a lányától és mindenki tudni akarja, hogy mi történt vele valójában. Mindeközben egy kotnyeles dokumentumfilmes csapat a ház felderítésére indul, hogy valóban szellemjárta-e. A Véres Hold viszont számukra is tartogat bőven meglepetést, de a legtöbb meglepetés a nézőt éri.

ahsvi36

Nagyon kuszán sikerült összerakni ezt a finálét. Eleve egy flashbacket szúrtak be az epizód elejére a My Roanoke Nightmare közönségtalálkozójáról, ami nagyon érdekes volt, de semmi köze konkrétan a cselekményszálhoz. Megint annyit ért a dolog, hogy a kedves néző bután ücsörgött a monitor előtt, hogy ez most hogy került ide. Valóban érdekes volt, de igazság szerint nem tett hozzá semmit az egész cselekményhez, ha pedig oldás akart lenni, akkor elég rossz időzítés ezt az elejére beszúrni.

Ami nem lényegtelen viszont, hogy kaptunk egy szálat, ami összeköti az évadot egy másikkal. Mivel állandó fejtörést okoz a rajongóknak, hogy melyik évad hova kapcsolódik, ez most egy igazi fellélegzés lehet – hiszen most egy egyértelmű jelet kaptunk rá. Nekem egyébként ez a megmozdulás borzasztóan tetszett, mert a nyomozós játék sem rossz, viszont egy idő után már bosszantó. Murphy viszont remekül eltalálta, hogy mikor kell egy ilyen gesztust tenni felénk.

ahsvi37

A kusza bevágások mellett egyébként maga a zárójelenet sem igazán állítja össze a képet. Mint jelenet, egyébként teljesen rendben van, pont így képzelnék el egyet. Csak éppenséggel az előtte és benne levő tartalom az, ami szintén kissé elkapkodottnak tűnik. Nyitva hagy olyan kérdéseket, amiket nem valószínű, hogy a következő évadokban bárki is meg fog magyarázni, mivel csak és kizárólag ehhez tartoznak. Mi pedig itt maradatunk ezekkel a jó kis kérdéseinkkel, miközben megnézzük ezt a gyönyörű és megkönnyezhető búcsújelenetet.

SPOILER

Most komolyan, csak nekem volt olyan benyomásom a Lee-Flora-Priscilla háromszög kapcsán, mintha a készítők egy csomószor meggondolták volna magukat, aztán jobb híján az összes gondolatot belerakták? Meg hogy őszinte legyek, tök jó volt ez a Priscillás rejtély, csak ez is lóg a levegőben és most, hogy leégette a házat, már nem is lesz több értelme.

SPOILER VÉGE

ahsvi36

Így hát idénre már elbúcsúzunk az American Horror Storytól. Én elégedetlen vagyok azért, mert rengeteg potenciál volt ebben a sztoriban az évad elején, de aztán teljesen elgányolták. Az utóbbi két hétben már nem is vártam igazán az epizódot, pedig én aztán igazi fanatikus vagyok. Talán majd jövőre.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .