Igazi jutalomepizód az eheti, nemcsak a poénok és a westernes utalások röpködnek, hanem a golyók is, mindemellett kapunk egy kis női egyenjogúságot is – mondtam már, hogy szeretem a Legends of Tomorrow-t?!

legends-of-tomorrow-s02e06-1

Nate idő szeizmográfja ismét problémát jelzett, és ezúttal az igazi vadnyugatra terelte a Legendákat, akiknek már korábban volt erre dolguk, akkor még Rip Hunter kapitánysága alatt. A kilengést ráadásul egy régi ismerős halálának közelsége okozta, ám Sara és csapata időben érkeztek, hogy elhárítsák a veszélyt, és megmentsék Jonah életét. A baj azonban nem csupán ennyi, mivel egy ismert gyilkos és törvényen kívüli olyan hatalomra tett szert a városban és a környékén, hogy az átírta az Amerikai Egyesült Államok történetét Nate könyveiben. A csapatnak meg kell találnia az okot, ami ehhez a nem kívánt jövőhöz vezethetnek, ráadásul az ellenség egy olyan fegyverhez fért hozzá, ami még Steelnek is megártott.

Ritkán látni olyan sorozatot, ahol a szereplők ennyire élvezik a közös munkát – szerencsére ez a tendencia egyre elterjedtebb –, ennek örömére röpködtek a vicces beszólások, utalások régi és új westernekre, miközben majdnem minden színészen ott volt az a gyermeki báj, hogy visszatérhetnek egy kedvelt időszakba. Különösen Sara, Nate és Ray élvezték a dolgot, és van egy olyan érzésem, hogy ezzel az őket alakító színészek is így vannak.

legends-of-tomorrow-s02e06-3

A legnagyobb meglepetést talán az okozta, hogy Sara kvázi Rory mellé osztotta be Amayát (vagyis inkább Amaya nem reagált időben, hogy nem szeretne), azonban a két mindenben ellentétes karakter mégis talált valami igazán közöset, és ez mindkettejük jellemében komoly és pozitív változásokat okozhat. Bár azt meg kell hagyni, hogy a Legends of Tomorrow eddig történéseiben Rory az, aki a legkomolyabb személyiségváltozásokat mutatta fel.

Jonah Hex folytonos ellenérzése, hogy egy nő parancsol most neki nagyon érdekes feszültséget keltettek az alkotók. Jonah úgy volt maradi, hogy közben nem volt tiszteletlen Sarával szemben, de mindig jelezte ellenérzését. Így nem is tudtam emiatt elítélni Jonah-t, aki ebben a világban nőtt fel, és ezt a példát látta, vagyis azt, hogy a nőknek a családnál a helye. Ismét piros pont jár a készítőknek, amiért úgy mutattak be egy korszakot amilyen, és nem utólagosan ítélkeztek felette.

legends-of-tomorrow-s02e06-2

Egyedül a professzor szálával nem értem mit akarnak az alkotók, értem, hogy az időbeli anomáliákra és változásokra akarnak ezzel példát mutatni, de nem tartom jó döntésnek, hogy ezt pont egy olyan kapcsolatban tegyék, mint amilyen Steinné.

Sara utolsó mondatai pedig előrevetítették a jövőheti nagy, négy részen átívelő szálat, vagyis mikor a The CW csatorna mindegyik DC sorozatában ugyanazzal a problémával foglalkoznak, és az epizódok igazi átjáró házzá válnak – és ilyenkor egy kicsit felsírok, amiért kaszálták a Constantine-t!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .