A legtöbb gamer általában csak egy, maximum kettő vagy három MMORPG-t tol egyhuzamban, és lehetőleg úgy, hogy az általa favorizált harci stílusban próbál minél jobb lenni. Személy szerint én is ilyen típus vagyok – hogy a kedvenc harci kasztommal megyek – de mivel sokkal több MMO-hoz volt szerencsém, mint a legtöbb gamernek, így ez az ízlésvilág is kitágult, bár nem nagyon. Látni is fogjátok, hogy miért.

force

5.Necromancer (DDO)
Bár az első karakterem a DDO berkein belül egy Arcane sorc, mellékkasztként megkapta a Wizardnál lévő Necromancert, valamint egy másik karakter már teljesen a necro útvonalat tapossa. Elméletileg expert gamer tudást igényel ez az osztály a kezdeti alacsony HP és MP, valamint a közeli varászlatok miatt, de a companion lehívás
, valamint az igen erős támadások miatt eléggé kiegyensúlyozott egy kaszt – persze a megfelelő kezekben.

necro

4.Hunter (Requiem)
Igen, itt a Battle Mage helyett a másik Xenoa fajnak szánt ágazat, a Hunter lett a kedvencem. Erős támadások, jó csapdák és emellett még a közelharci ellenfelekkel szemben is képes túlélni az esetek nagy részében. Bár alapvetően lövész az Aion Gunneréhez hasonlóan ennek is mágia alapú a legtöbb képessége a támadásokon belül is, így nem tudom teljesen elvonatkoztatni a többi, később is felhozott kaszttól.

hunter

3.Warlock (EOS)
A másvilági kegyetlen harcos, aki egyben távolsági és közelharcos, talán az egyik legjobban megalkotott kaszt az Echo of Soul berkein belül: az alapvetően erős támadásai mellé még vannak válogatott rontó képességek is, amik nem egyszer megtudják menteni a kedves gamer életét. Sokan leginkább – és ez most nem vicc – a puszta kinézete miatt nem preferálják annyira csak ezt a kasztot – holott erőben szerintem talán a legerősebb a játékban.

walock2

2.Warlock (Blade&Soul)
Névrokonához hasonlóan itt is van rontás és egyéb bika képességek, de a Blade&Soulban ez még társul egy démoni segítővel, valamint kevés, de annál látványosabb chain skillekkel. Sokan lehet, hogy a Warlockot egy könnyű útnak találják a többi harci stílushoz képest, de én erre is csak azt tudom mondani, hogy jó kézben minden kaszt lehet könnyű egyben halálos.

warlock1

1.Sorcerer (Aion)
Nem is én lennék, ha nem ezt raktam volna legelőre. Legtöbb MMO-s társával ellentétben a Sorcerer nem egy vagy kettő mágiára épít (itt most főleg az elementálisra gondolok), hanem az összesre, plusz a különféle mérgező/bénító/lefogó képességekkel is jócskán rendelkezik. Persze ezt már én is könnyű útnak mondom – mondjuk az aethertech-eshez képest tényleg mindegyik pofon egyszerű – de szerencsére a bitang támadásai miatt körbelengi az összes sorcot egy halálos aura.

sorcerer

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .