Bevallom, kicsit aggódtam a mostani epizód miatt, mivel a The Walking Dead visszatérése nekem hatalmas csalódás volt, így minden visszatérő sorozatomnál volt bennem egy apróbb félsz. Szerencsére a The Librarians alkotói tudják mi egy jó széria ismérve, és tartják is magukat ehhez! És ha esetleg bárkiben felmerült volna a kérdés, hogy mi történik, ha keresztezzük a weeping angelt az Éjszaka a múzeumban filmekkel, az most megkapja a választ.

the-librarians-s03e01-2

Eve ezúttal mindenre fel akarja készíteni kedvenc Könyvtárosait, így komoly edzésbe fog velük, harci edzésekkel igyekszik Jake-et sokkal erősebbé és ügyesebbé tenné, de a déli srácnak ez nagyon nehezére esik. Flynn sem érti miért ez a hirtelen erőltetése a dolgoknak, de Eve azzal érvel, hogy az alternatív valóságokban látta, mire képesek a Könyvtárosok, és ezt akarja kihozni belőlük. Hiszen ha okosabbak és ügyesebbek, akkor a sokkal nagyobb akadályokat is képesek lesznek legyőzni. Bár Flynn legyint erre, hamarosan a Könyv olyat produkál, amit még soha, és így benne is feltámad a kétely, hogy talán Eve őrzői ösztöne ezúttal helyesen súg.

Csapat ezúttal Bostonba utazik, ráadásul egy olyan múzeumba ahol egy nem működő, ősi óra található. Természetesen Cassandra totál bezsong ettől a tudományos relikviától, míg Jake-et és Ezekielt inkább a múzeum melletti folyóban pihenő tengeralattjáró vonzza igazán. A nyomozás azonban sokkal furcsább dolgokat is feltár, ami igencsak megfűszereznek a kormány emberei is.

Tényleg kicsit aggódtam a sorozatkezdéstől, pláne mivel már korábban felröppent a hír, hogy a sorozat rendezője és producere, Dean Devlin nem folytatja tovább a Stargate rebootot – féltem, hogy esetleg egy kisebb alkotói válságban van, de öt perc után kiderült, hogy tévedtem. A Könyvtárosok most is hozták azt a felhőtlen humort, amit eddig is, sőt ezúttal még ki is szóltak önmaguknak és a többi sorozatnak azzal, hogy minden pont akkor következik be, mikor valaki azt állítja, hogy az lehetetlen.

the-librarians-s03e01-3

Flynn végre oszlopos tagja a csoportnak, és remélem, most sem megy el vándorútra, és végre itt marad velük, mivel rendkívül jól kiegészítik egymást Eve-vel, és közösen bájos tyúkanyó párost játszanak kiscsibéik, vagyis a többi Könyvtáros felett.

Az epizód vége szokatlan változást ígér a szériában, de ez nagyon kedvemre való, hiszen ahogy Eve is elmagyarázza, logikus, hogy egy ilyen ellenlábas is felbukkan a csapat életében, ráadásul ez egy sokkal izgalmasabb témákat vethet fel, és még több kritikai és szarkasztikus pillanatot is kaphatnak a nézők.

the-librarians-s03e01-1

És nem hittem volna, hogy Peter Quill egyszer eszembe fog jutni ennek a sorozatnak a kapcsán, de úgy tűnik, mindennek eljön egyszer az ideje!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .