Azt hiszem a The Walking Dead esetében a tűrhető az új jó – vagyis ha már nem dühöngök, vagy éppen érdektelenné válok, akkor már jónak titulálom az epizódot, ami lássuk be, a korábbi évadokhoz képest igen siralmas „fejlődés”.

the-walking-dead-s07e05-3

Maggie-t Sasha kísérte a Hilltophoz, hogy az ottani orvos megvizsgáljak, miért is voltak akkora fájdalmai. Jesus természetesen örül a lányoknak, hiszen a gondok ellenére, az Alexandriában élőket kedveli és becsüli, csak sajnos nincs ezzel mindenki így. A Hilltop vezetője, Gregory ugyanis nem örül a hölgyeknek, ráadásul minden erejével azon van, hogy minél hamarabb távozzanak a közösségükből, félvén attól, hogy Negan és az emberei rájönnek a két csoport közötti megállapodásra. Ám az éjjel olyan eseményláncolat indul el, aminek talán lesz foganatja Gregoryban, és hajlandó lesz engedni Maggie-nek, akinek a babája érdekében állandó orvosi közelségre lenne szüksége.

Eközben Alexandriában Rickék újabb hosszú portyára indulnak, hogy a hetenként érkező Negan-csapatot ellássák minden jóval. Ez persze nem tetszik sem Carlnak, sem Michonne-nak, azonban Rick párja ezúttal megpróbál alkalmazkodni az új körülményekhez, míg Carl nyíltan hangoztatja, hogy ellen kéne állniuk.

the-walking-dead-s07e05-1

Nagyon örültem, hogy végre foglalkozunk egy kicsit Maggie-vel, hiszen az évadfinálé óta két kérdés motoszkált bennem: ki fog meghalni, és mi lesz a babával. Bő négy hét után végre választ kaptam a második kérdésre is, amire persze számítottam is, de azért így nyugodott meg igazán kicsi rajongó lelkem. Nagyon érdekes drámai szál volt, ahogy felvezették Maggie és Sasha párhuzamos veszteségét, különösen az tetszett, ahogy Jesus igyekezett segíteni nekik túllépni a múlt szörnyűségein.

Azonban megint akadt pár érdekesség, ami szálka volt a szememben. Maggie megerősítette, hogy azon a helyen, amit kipucoltak (értsd legyilkolták az ellent), több mint száz embert találtak – és ez csupán Negan egyik helyőrsége, vagyis ennek a pszichopata állatnak akkora armadája van, ami képes lenne akár felvenni a harcot a járkálókkal is! Persze az írói túlzásnak semmi sem szabhat határt, hát még a józan ész sem, ami azt mondatja, hogy egy ekkora populációt képtelenség eltartani ilyen körülmények között. De hát a The Walking Dead írói gárdájában úgy tűnik a logikus történet elment nyaralni vagy éppen kirúgták.

the-walking-dead-s07e05-2

Még mindig zavaróan semerre sem haladunk, ahogy a szarból sem próbál kikecmeregni a történet, inkább csak dagonyázik benne, hosszú snitteket mutatva, amitől nekem, mint nézőnek el kéne ájulnom, nos, nem teszem, sőt inkább keresek más, legalább olyan jó minőségű szériát, mint a The Walking Dead – és tudjátok mit, nem egyet találtam!

És hittétek volna, hogy Carl lesz az egyetlen tökös Alexandriában? Hát én sem!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .