Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, és ha tehetem, minden évadot újrapörgetek párszor – tekintve, hogy egy igen friss szériáról van szó, ez kicsit talán furán hangzik, de annyira élvezem a poénokat, hogy szeretném, ha örökre beleégnének az agyamba. Sajnos a harmadik éved viszont nem sikerült a legjobban, mintha megfáradt volna a csapat, és ezen a vérfrissítés sem segített.

brooklyn99-s03-2

Madeline Wuntch (Kyra Sedgwick) megfenyegette Holt kapitányt (Andre Braugher), hogy szétszedi az egységét, ha a férfi nem fogadja el a számára felkínált „előléptetést”, ami inkább lefokozás egy olyan rendőrnek, aki a kezdetek óta arra vágyik, hogy kapitány lehessen, és saját körzete lehessen. A helyére egy igen visszataszító kapitány, Seth Dozerman (Bill Hader) kerül, ám ő nem sokáig vezeti a kilencvenkilenceseket, egy hihetetlen tragédia okán, aminek jelentősen köze van Peraltának (Andy Samberg) és Amynek (Melissa Fumero). És ha ez sem lenne elég, az őt leváltó új kapitány maga az ördög, vagyis inkább egy Keselyű (Dean Winters).

Azonban Peraltának sikerül néhány trükköt bevetnie, aminek köszönhetően visszaáll a világ egyensúlya, vagyis  Hitchcock (Dirk Blocker) és Scully (Joel McKinnon Miller) még mindig borzasztóan szánalmasak, Rosa (Stephanie Beatriz) keményebb, mint valaha, Gina (Chelsea Peretti) pedig őrültebb, mint valaha, és eközben Terry (Terry Crews) eme két véglet között tobzódik, hiszen feleségével harmadik babájukat várják. Azonban egy új fiú felbukkanása felpezsdíti az állóvizet!

brooklyn99-s03-3

Kicsit laposnak éreztem a mostani évadot, ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy a készítők nem tudták egyben mozgatni a csapatot, minden epizódban legalább három külön szálra szedték a történetet, és így mindenkit felosztottak, nem voltak a korábbi évadokhoz hasonló közös küldetések, vagy együttes ünneplések, minden elaprózódott.

Természetesen a halloweeni epizódot vártam a leginkább, tekintve, hogy a korábbi két évadban ezek voltak a legviccesebb epizódok, és nem mondom, hogy a mostani nem volt jó, csak éppen a közelébe sem ért az ötletességnek, mivel a harmadik perctől lehetett számítani a végkifejletre, így elvéve a meglepetés izgalmát, ami korábban olyan jó volt. Azonban a karácsonyi vált igazán nagy kedvencemmé most, ugyanis Peraltáék egy áruházban rekedtek egy túszejtő akcióban, és kedvenc nyomozónkban bizony felrémlett kedvenc filmjének tipikus jelenetei, és el is nevezte az elkövetőket Hansnak, Grubernek és Tomnak.

Amy és Peralta kapcsolata viszont ügyes munka az alkotók részéről, ár egy kicsit hiányolom a közöttük lévő csipkelődést, cserébe a kapcsolatukban lévő döccenőkön lehet nevetni. Rosa magánélete volt igen furcsa számomra, mivel pár epizód alatt fülig szerelmes lett, miközben előtte lett vége egy komoly kapcsolatának. Ami leginkább zavart, hogy Hitchcock és Scully most olyan ostobának voltak beállítva, mint még soha, és tekintve, hogy a második évadban láthattunk mennyire eszesek ők ketten, csak jól leplezik így igen zavaró volt ez a pálfordulás, mintha az alkotók elfelejtették volna a két szereplő személyiségjegyeit.

brooklyn99-s03-4

Élveztem én a harmadik évadot is, csak sokkal kevesebb poén ütött most, és sokkal több volt az erőltetett humor, kicsit mintha a Family Guy jobb epizódjait láttam volna felsejleni. De remélem, a negyedik évadra összeszedi magát a stáb és egy igazi nagy durranást tesznek le a kapitány asztalára.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .