Az év utolsó TimePass Meetupja kicsit eltért a szokásostól, de ez nem jelenti azt, hogy a nézők ne élvezték volna pontosan annyira, mint maguk a szervezők. Úgy alakult, hogy a hétvégi találkozó egybeesett a Bécsi Comic Connal, ahova jó páran kilátogattak, köztük csapatunk egyik fele is.

timepass-nov

Az első előadást Seregi Rajmund tartotta, aki A megvalósult sci-fi témakörben mozgott. Betekintettünk a fantasztikum nyújtotta lehetőségekbe, amikre lecsapott a tudomány vagy a technológiai ipar. Sok olyan ma használatos mindennapi tárgy akad, amik évtizedekkel korábban már bemutatásra kerültek sci-fi filmekben vagy sorozatokban. Ilyen a különleges „óriáskerék”-járgány a Star Warsból, a holografikus kivetítés vagy éppen a kinyitható kommunikátor. De elkalandoztunk kicsit merészebb vizekre is, és teóriázgattunk, hogy vajon a cipzárt övező legenda az 51-es körzetről tényleg igaz-e?

A második előadás témája is hasonló körben mozgott, ugyanis Habogy Gábor a VR-ról tartott beszámolót, annak a múltjáról, jelenéről és talán a jövőjéről is. A virtuális valóság múltja, Gibson és a Neurománc hatása az irodalmi térre. A VR jelene, felhasználása, és a lehetséges jövőképek, ahogy a szerzők képzelték. Hiszen nem csak a vizuális média foglalkozott a virtuális valóság témájával, hanem már az irodalom berkeibe is beszűrődött, sokkal korábban, mint maga a technológia. Ráadásul napjainkban ugrásszerűen megnőttek a virtuális szemüvegek száma, és az azokat használók, kitágítva ezzel a világot.

Harmadik előadó oldalunk anime-királynője, Hanama volt, aki ezúttal megpróbálta keretek közé szorítani az anime szereplőket. Mond a neved, és mondom a szereped – Az anime főhősök jelentősége és egyéb tudatmódosítók. Itt igyekezett kategorizálni a szereplőket, de természetesen itt sem lehet minden fekete vagy fehér, így akadtak, akik több helyre is belefértek volna, és akadtak olyanok is, akiknek a besorolásával nem értett egyet a közönség, és ezek az eszmei viták bizony nagyon feldobták a TimePass előadások közötti szüneteket.

Záró előadásnak pedig a jövőt veséztük ki, vagyis a közeledő legújabb Star Wars filmet, a Rogue One-t, ami ugyan előadásnak indult, de a közönség hozzáértésének köszönhetően egy közös rajongói beszélgetésbe torkollott, ahol megtárgyaltuk kedvenc szereplőinket, a várható új filmeket, és elemeztük a már említett filmet a világ több pontján kiadott trailerek és teaserek által.

Bár a novemberi Meetupon kevesen voltunk, mégis ennek a családias környezetnek hála ki tudtunk vesézni minden előadástémát, fel tudta tenni a közönség is a maga kérdéseit, aminek a megválaszolására és kifejtésére kellő idő adatott.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .