3

Azért kétszer egymás után ekkora gyomrost adni Barrynek… valami csodás volt!

Caitlin végül Killer Frostá változik, Wally pedig speedsterré gubózza magát, miközben rommá oltják Barryt és minden eddigi hibáját az arcába nyomják. A legnagyobb feladat viszont egy bizonyos Savitar, a mozgás Istenének felkutatása.

13

Ez a rész voltaképp Barry földig alázása volt. Minden mocskos kis titka kiderült, hogy ő tehet Cisco haláláról, hogy miatta vált Caitlin Killer Frostá és a többi. A reakciók pedig gyönyörűek. A korona az egészre pedig, ahogy Julian beolvas neki a végén, hogy eltörött az erkölcsi iránytűje. Ezek a jelenetsorok végre az én szavaimat közvetítették, amit Barry totálisan megérdemelt. Végre mindennel szembesítették. Caitlin szájából hangzik el az a mondat, hogy: „ahhoz képest, hogy hős vagy Flash, túl sok ember hal meg körülötted.” Zseniális! Ami a legmeglepőbb pedig az, hogy Barry fejlődőt. Tanult a hibájából, és beáldozott valamit másokért. Elég gáz, hogy idáig csak most jutottunk el, de jobb később, mint soha. Ami viszont félig idegesített, félig pedig jogosnak tartottam, az Iris védelmező biztatása Barry felé. Vigasztalni próbálja igen, mégiscsak a kedvese, de nem kell elhitetni vele, hogy nem ő ehet a dolgokról, és végül Barry nem is hiszi, de teszi , amit tennie kell.  Egy évad óta először!

7

 A mellékszálainkon visszakapjuk az aggódó Joe-t, aki az ösztöneire hallgat a tudós zagyva helyett. Mintha az előzőrészben tényleg egy másik Joe lett volna, de szerencsére ebben a részben már a régi volt. Wells az ügyefogyottsága ellenére nem idegesítő, olyan kedvesen okoska.

5

Ahhoz képest, hogy ez volt eddig az egyik legjobb rész, azért nem stimmel minden természetesen. Caitlin és Cisco drámája sokkal mélyebb és elhihetőbb, mint Barryé, már megint, ami még mindig azért zavar, mert a mellékszereplők szinte már főhős szerűen fontosak, sőt fontosabbak, mint maga a főszereplők, de ezt régebben már kifejtettem. Ami pedig majdnem megint kihúzta a gyufát, az a vége főcím előtti utolsó jelenetet. Azt hiszem, emlékezek arra a gigászi kiborulásomra, amikor egy ugyanilyen utolsó jelenetben leplezték le Zoom kilétét. Nos, most is hasonló történt, csak azért nem borulok ki, mert ezt már láttam. A hatás ugyanúgy elmarad, mint akkor, a nézők megint előre tudják, ki van a maszk mögött, így nem fog akkorát ütni. Azt hittem fejlődő képes a sorozat, de úgy tűnik újra és újra ugyan azokat a hibákat követik el a készítők, mert azt hiszik, jól működik ez így. Mintha a sorozat is Barry jellemvonásaival működne. Azért elérhetnénk már végre a tanuló fázisba, és megmutathatná, hogy lehet ezt jól is!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .