Korábban is találkoztam már kisebb-nagyobb volumenű  androidos horrorjátékokkal (Mad Father, Eyes), és mostani alanyaink is hasonlóutat jártak be a sötét mélységből sikerült felkapaszkodniuk az horrorvilág elismertségéig. Hölgyeim és kisfiú kinézetű démonok, íme a Hide and Seek széria a Story of Dorothy, valamint a The Stranger.

hideandseek5

A TabomSoft által fejlesztett játékok egy RPG alappal rendelkeznek, ahol az egyik esetben a kis Dorothy-t irányíthatjuk, míg a The Stranger esetében egy Gwyn nevű férfi lesz az idő nagy részében a központi alak. De mindent csak az elejéről, vagyis térjünk ki egy kicsit jobban a Story of Dorothy-ra:
a kis hölgy nemes egyszerűséggel egy szekrényben ébred, a családi házban, ami azonban teljesen üres – vagy legalábbis emberek nincsenek. Különféle dolgokat kell megtalálnunk a különféle rejtvények megfejtéséhez, amik egyrészt szolgáltatják a pályákon való továbbhaladást biztosítják, másrészről meg felfedik Dorothy múltját és homályos emlékeit.

hideandseek2

A The Stranger-ben pedig bár a központi alak Gwyn – és az ő lelki és testi nyomorúságai -, de ott egy idő után lehetőségünk van a két játék (merthogy ez a kettő történeti tekintetben összekapcsolódik) egyéb szereplőit is górcső alá venni kezdve Sue-val, aki kinézetével ellentétben egy női entitás, vagy ott van még a tipikus japán ijesztgetős kislány kinézettel rendelkező Ai, esetleg a csendes de annál hatalmasabb Priscilla.

hideandseek4

Azt tudom mondani ezekre a darabokra, hogy egyszerűen nem lehet unatkozni. A látvány kissé furcsa, a zenék mindkét tekintetben nagyon hatásosak, a különféle kedves népek pedig, akik a kivégzésünkre vannak kirendelve pedig sok esetben eléggé furmányosak és nem könnyű őket kicselezni – a válogatott rejtett csapdákról
már nem is beszélve.

hideandseek1

Az ilyen típusú játékokhoz hasonlóan mind a Story of Dorothyban, mind a The Strangerben több fajta lezárás lehetséges (good ending, bad ending, true ending) , mindez csak azon múlik, hogy milyen dolgokat csinál a fináléban a játékos – bár annyit megtudok súgni, hogy a jó lezárás sem teljesen jó ebben az esetben, hanem
sokkal inkább egy “jó, de úgyis tudjuk, hogy van ott valami”, akárcsak a Mad Father vagy a Misao estében.

hideandseek3

Szerencsére a játék csak egy letöltés erejéig nethez kötött, így net nélkül is simán lehet vele eltölteni órákat – főleg akkor, ha valami kisebb baki miatt
nem lehet végigvinni egy adott pályát. Én személyesen csak ajánlani tudom mindkét játékot vagy aki további szórakozásra vágyik ezen a téren, annak még ott
van az Asylum is.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Lány a szekrényből – Hide and Seek: Story of Dorothy&The Stranger”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .