Kicsit nehezemre esik ezt kimondani, de az eheti epizód nem volt a toppon, bár az akciójelenetek parádésra sikerültek, és a humor is a helyén volt, mos inkább a logika hibádzott kissé.

the-librarians-s03e02-3

Most, hogy Apep visszatért a Földre, és eltökélt szándéka, hogy sötétségbe taszítja a világot, Flynnek egy különös álombéli látomás azt sugallja, hogy meg kell keresnie Charlene-t (Jane Curtin), a Könyvtár Intézőjét. Eve és a csapat többi része nem érti, miért van szükség a nőre, de végül Flynn bevallja Charlene és Judson különleges kapcsolatát a Könyvtárral, és így már mindenki számára világossá válik, hogy Apep legyőzéséhez elengedhetetlen szükség van Charlene-ra.

Ugyan megtalálják őt, de nem sokkal később el is veszítik, és bár Flynn felhasználja az Ajtót, hogy eljusson Charlene-hoz, ezzel komoly galibába sodorja a Könyvtárosokat, míg Eve és Jenkins jóval messzebb tőlük próbálja megkeresni és biztonságban tudni a csapatot. Aggodalmuk jogos, mivel Apep egy olyan erőt szabadított fel egy szigorúan titkos katonai létesítményben, ami elhozhatja a világ végét – vagy legalábbis felgyorsíthatja azt.

the-librarians-s03e02-2

Nagyon élveztem a mostani részt, a logikátlan buktató ellenére, ami Charlene körül kezdett el burjánzani, aki most hirtelen felbukkant, és bár igaz, hogy a Könyvtár összeomlásakor nem említették, hogy meghalt-e vagy sem, de hogy így bedobták, mint egy istennőt, ez kissé furcsa volt – bár a jelenet komikuma meg zseniális, csak ebben a sorozatban előszeretettel figyelnek a logikára, ami most kimaradt.

Nehéz kiemelnem bárkit is a mostani epizódból, mivel mindenki hozta a tőle elvárható szintet, talán a kedves katonahölgy volt igazán kiemelkedő, de ennek is meg volt a magyarázata, és ezt igen okos és pimasz megoldásnak tartom. Ja, és mindig legyen a kezünk ügyében egy halhatatlan, jól jön, ha életveszélybe kerül az ember.

the-librarians-s03e02-1

A zárójelenet már szokatlanul ismerős volt a számomra, és pont emiatt vált súlytalanná, én tényleg hittem a híreknek, hogy ezúttal nem lesz ilyen, de mégis meglépték ugyanazt a klisét, ami így kissé zavaróvá tette az epizód végét.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .