Mindig olyan bolondnak érzem magam, mikor azt hiszem, hogy már nem tud jobban meglepni az Ash vs Evil Dead, erre múlthéten kijött a hangzatos nevű Ashy Slashy, amit akkor sajnos nem tudtam egyből megtekinteni – de utólag pótolva is csak bőszen keresem az állam.

ash-vs-evil-deads02e08

Ugye a Delusionban láthattuk, hogy Ash egy elmegyógyintézet vendége, ahol próbálják vele elhitetni azt, hogy a tettei mögött semmi démoni erő nem áll, hanem csak a szimpla őrület és a képzelgései – aztán az epizód végén maga a doktor közli vele (akiről amúgy mindenki tudhatja, hogy ő Baal), hogy el kell pusztítania a Necronomicont. Az Ashy Slashyben meg jön a lovasság (Kelly, Pablo és Ruby), hogy megmentsék Asht – és még azokat, akik ott vannak.
Thomas Sheriff most szembesült azzal, hogy Baal jól átvágta, Linda menekülne szerencsétlen lányuk pedig akarva-akaratlanul is Baal kis játékszere lett. Mindenki lőne és menekülne Ash-t és Pablot egyszerre kimentve – most ugyanis őrá vadászik Ash, mint az élő Necronomiconra.

ash-vs-evil-deads02e082

őszintén szólva ez a rész nagyon kétarcú volt nekem: egyrészt nagyon boldog voltam amiatt, hogy végre az a szemét Thomas elhalálozott – ráadásul a saját hülyesége miatt -, másrészről tapasztalunk egy sokkal szomorúbb elhunyást is majd az epizód végén, de közben végig a hangulat kiütötte a mérőjét. Nagyon furcsa volt Ash-t a rosszfiúnak látni (nem tudok rá jobb szót). Igaz, hogy végig Baal illúziójának csapdájában van, de ha eddig is megvolt a kellő akaratereje ahhoz, hogy kibírja ezt a körülötte lévő végtelen őrületet, akkor pont most hagyja el ez a hatalmas akarat? Kelly jelenete a báb Ash-el egyrészt nagyon cuki másrészről nagyon menő volt, de az abszolút prímet az epizódban Kelly és Lacey csatározása vitte, és most láttam azt először a lelkileg igencsak megtört Kelly-n, hogy bocsánatot kér
egy hullától – hiszen az apja hibája, hogy Lacey belekerült ebbe az egészbe.

ash-vs-evil-deads02e086

Az epizód fényét csak tovább emelte maga a helyszín, ami már Ash képzeletében sem volt túlzottan szép, de amikor meglátjuk a valós kinézetét, egyből arra gondol az ember, hogy itt nagyon nagy bajok lesznek. Ash háttérben bujkálásai nekem leginkább valami “hátra ne nézz” típusú szellemhorrort juttatott az eszembe, amikor
meg végre rendesen megjelent a színen olyan volt, mint egy láncfűrész kezű Mad Max imitátor, aki szó szerint tűzön-vízen keresztül elmegy azért, hogy elvégezze a kitűzött célt.

ash-vs-evil-deads02e081

Bár a Trailer videó már kijött a Home Again évadvég előtti nagy epizódról, és az is pompásnak ígérkezik, az Ashy Slashy remek kis előzményt kreál neki. Ebben a részben volt minden: emberi unikornisok, bábú bunyók, sok vér és természetesen dráma is, de remélhetőleg megkapjuk a várva várt feloldozást ez alól a probléma alól is.

ash-vs-evil-deads02e084

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .