bigbang10-10-1

Nagy sebességgel haladunk a téli finálé felé, de az odavezető út igencsak… átlagos.

Amy felveti Sheldonnak, hogyha már úgy tűnik, hogy huzamosabb ideig Penny lakásában maradnak, akkor akár kicsit át is dekorálhatnák a helyet – ennek az első lépése pedig az lenne, hogy visszaadják Pennynek és a lányról és Amyről készült festményt. Ebből kiindulva aztán a srácok is elkezdik szétosztani a közösen gyűjtögetett tárgyaikat, aminek persze vita lesz a vége. Mindeközben Stuart, akit kilakoltattak, visszaköltözik Bernadette-ékhez, és hatalmas lelkesedéssel beleveti magát a babaváró készülődésbe – amit azonban Raj, aki szintén a lelkes, de felesleges harmadik szerepében próbál tetszelegni, nem vesz jó néven.

bigbang10-10-2

Igazából megint azt tudom mondani, hogy baj nem volt az epizóddal, édesek voltak a sztorik, jókat kuncogtam rajtuk, meg minden – hiszen megint régi, már jól bevált sémák kerültek elő –, csak éppen semmi kiemelkedőt nem tudtak a héten nyújtani a srácok.

Amyéknél előkerült persze az a borzalmas festmény, ami talán még a negyedik vagy ötödik évadban tűnt fel először, és megint azokat a köröket játszották le, amiket akkor – Amy boldog, Penny utálja a képet, de úgy tesz, mintha tetszene neki –, mondjuk ezzel nem is volt semmi baj, mert most is működtek ezek a poénok. Aztán ezt követte Sheldon és Leonard „meccse” – kinél legyen a limitált kiadású, Game of Thrones-kard, kinél a vacak avokádó-csemete? A kis vitából utána persze nagy vita lett, aljas húzásokkal – amiken persze a néző jókat nevethetett. Egyik fronton sem volt semmi meglepő, de azért szórakoztatóak voltak.

bigbang10-10-3

Mindeközben Bernie-éknél megint feltűnt Stuart, és a maga szánalmas módján segítséget kért, amit segítséggel szándékozott viszonozni. Itt is működtek persze a poénok, főleg azután, hogy Raj is feltűnt. Onnantól kezdve nézhettük Raj és Stuart párharcát (ki rakja össze a kiságyat? Melyik dísz legyen a hinta fölött?), amit Bernie és Howard kommentárja csak még viccesebb lett. Szóval ez a szál is jó volt, csak éppen nem kiemelkedő.

A jövő héten azonban jön a midseason-finálé, ami viszont valóban érdekesnek ígérkezik: az eheti rész ugyanis azzal ért véget, hogy Bernie-ék elindultak a kórházba szülni. Vagyis a jövő héten olyan kérdésekre kapunk majd választ, hogy hogyan fogják a srácok viselni a vajúdást? Ki fog elájulni? Hogyan reagál majd Sheldon a babára? És ezzel éppen csak a jéghegy csúcsát kapargatom. Szóval nagy reményeim és elvárásaim vannak a jövő heti epizóddal kapcsolatban – srácok, ne kelljen csalódnom bennetek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .