Eljött az ősz – számomra – második kedvenc eseménye: a PlayIT Budapest, amire ismét kilátogattunk a szerkesztőség néhány tagjával. Voltak nagy nevetések, döbbent tekintetek és töménytelen mennyiségű játék és érdekesség.

img_20161126_132201

A rendezvény három csarnokot foglalt el a Hungexpo területéből. Az A csarnokban kezdtem szemrevételezni a dolgokat, ahol a Chio Mozulj Gamer! színpad, a Cosplay Village, számtalan sportlehetőség, a YouTuberek és még számtalan érdekes kiállító és üzlet foglalt helyet, hogy csak néhányat emeljek ki közülük. Ismét volt HCW pankráció, ahová csak akkor juthattál közel, ha jó előre megálltál mellette, de még ennél is nagyobb volt a tömeg a Diákhitel Videós Zónában, ahol a kedvenc YouTube videósaink tartottak előadásokat. Benéztünk az Insert Coin asztalához, akik a MAVIKkal és a Totemorival karöltve hoztak nekünk élvezetes retro játékokat – és ahol az ifjabb nemzedék is megismerhette, hogy mivel gyepáltuk egymást gyerekkorunkban. A Cosplay Village-ben éppen elkaptam ICONOCLAST beszámolóját az EuroCosplay versenyről, a Magyar Honvédség pedig a csarnok egy nagyobb sarkában csinált igazi jó kis katonai hangulatot, amit a kicsik és a nagyok egyaránt nagyon élveztek.

img_20161126_142132

A csalódás a G csarnokban ért a Microsoft színpadnál, ahová a Quantum XXL előadásakor érkeztünk. Az előadásuk szuper volt, nem győztük megörökíteni Catleennel, viszont az utána következő előadás a videojáték bugokkal meglehetősen korhatáros tartalomnak minősült számunkra – de a szervezők számára sajnos nem. Belestünk az Overwatch bajnokságra is, amit a Team HoP s-Sport Crew zárt első hellyel, a Myrevenge e.V Hungary második, a CREWBEST-Digiprime.hu Multigaming pedig harmadik hellyel. A dicsőség mellé gazdagodhattak egy Samsung ajándékcsomaggal, bár a tartalmával nem tudom, mennyire lehettek elégedettek, mivel azt azért nem vitte túlzásba a Samsung.

p1020811

Továbbhaladva az F csarnokba viszont találkoztunk még több 3D nyomtató kitelepüléssel, ami még mindig borzasztóan izgatja a nézőközönség – köztük az én – fantáziáját, megcsodáltam a Cooler Master Workshop munkáit. Az utóbbi megtekintése után én meglehetősen snassznak éreztem a saját cuccaimat. Rengeteg VR-os is kint tevékenykedett – minden csarnokban legalább egyet találtunk. Habár ezúttal nem húztam a fejemre egyet se, azért szívesen kukkoltam, hogy mások épp mit játszanak. Ugyanígy jártam a Szimulátor arénával, ahová viszont a sort nem álltam végig, hiszen mindent látni akartam – így maradt a kívülről való bámészkodás.

Rengetegen panaszkodtak egyébként a sorra, ami úgy tűnik, állandó problémának minősül. Nem kevesen számoltak be minimum másfél órás sorban állásról, de volt, aki még ennél is többet várakozott kint a hidegben akár volt elővételes jegye, akár nem. Ez már csak azért is nem szerencsés, mivel november van és rengeteg a gyerek, akik így kint didereghettek a hidegben, hogy a nap közepére be is jussanak a rendezvényre – és az időkiesés miatt nem is feltétlen próbálhattak ki mindent, amit szerettek volna.

p1020818

Összességében nem éreztem magam rosszul, de a szervezés valahogy megint elcsúszott és sok elégedetlenkedést okozott, a kiállítók viszont kedvesek és segítőkészek voltak. Ők mindenbe beletették magukat és képesek voltak egész nap mosolyogni ránk, így nekik mindegyiküknek küldök egy virtuális hátbaveregetést.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .