2011 óta rendszeres látogatója vagyok a PlayIT-nek, a korábban a vérbeli játékosoknak szóló rendezvény mára már egészen átalakult, míg a kezdetekkor igen kevés látogató járt a Millenárisra, addig mostanság már a Hungexpo is kezd szűkösnek tűnni. Tavasszal ugyan kétnapos volt a rendezvény, de őszre sajnos csak egynapos lett.

s1920004

Két nagycsarnok is kibérlésre került, természetesen a legtöbb látogató a Microsoft színpad körül volt megtalálható, aminek a műsorvezetői kicsit csípték a szememet és a fülemet. Itt egyedül a cosplay verseny és a Quantum XXL állandó tánca volt az – ezt legalább háromszor megnéztem, annyira zseniális –, amit érdemes volt megtekinteni, mivel sem a műsorvezetők sem a technika nem volt a helyzet magaslatán, karöltve a színpadi produkciókkal.

Azonban ami igazán jóra sikeredett, az az újdonságnak számító Overwatch színpad, ahol profi műsorvezetéssel volt dolga a látogatónak, arról már nem is beszélve, hogy a kommentátorok nagyon értették a dolgukat, és a hangosítási hibák ellenére eszméletlen pörgősre vették a figurát. Sajnos a szakkifejezések nagy részét én nem értettem, de láthatóan értő közönség figyelt a székekről. Ráadásul Bekiee a fantasztikus Amber Mercy cosplayében itt is osztogatott egy kis healt!

s1920043

Sajnálatosan sem az interneten sem a staffoknál nem lehetett tudni semmit a programbeosztásokról, – így sajnos pár dologról lemaradtam –, egyedül a Cosplay Village-nél találta beosztást, így az ottani előadások közül hármat is sikerült végighallgatnom, amik közül Sármai Balázsé igen tanulságosnak bizonyult.

A kiállítók mindegyik teremben maximálisan teljesítettek, sőt most már nem csak elektronikai boltok jelentek meg a rendezvényen, hanem grafikus cégek, 3D nyomtató forgalmazók, drón árusok és még megannyi hihetetlen kütyü, program és kiállító, amik elkápráztattak. Nagyon jó tendenciának tartom, hogy az elektronika minden egyes ága igényli már, hogy képviselve legyen egy ekkora rendezvényen, hiszen így nem csak saját bázisukat tudják növelni, hanem megismertethetnek olyan elképesztő újdonságokat a látogatókkal, amikre még csak nem is gondoltak.

s1920047

Egyértelműen a legnagyobb újdonság idén a VR, erre egy tucatnyi kiállító készült fel, hogy az érdekesebbnél érdekesebb játékélményt nyújtsák a látogatóknak, kicsiknek és nagyoknak is – nagyon örültem, hogy nem csak tini srácok játszottak ezekkel az újdonságokkal, hanem minden nem és korosztály kíváncsi volt a virtuális valóságra.

Természetesen a legnagyobb sor a YouTuberek körül alakult ki, akiknek szigorú beosztásuk volt azt illetően, hogy mikor és hol vannak jelen. Ezt valahol üdvözítőnek is tartom, hiszen így sokan pontosan tudják, mikor találkozhatnak kedvencükkel, azonban van egy olyan hátulütője, hogy a rengeteg érdeklődő miatt az egész elgépiesedik, mintha az emberek futószalagon élnének.

s1920027

A reggeltől estig tartó rendezvény ezúttal egy koncerttel zárult, és ennek köszönhetően még este is viszonylag sokan maradtak a rendezvényen. Mi azonban már a végére elfáradtunk és a Cosplayers of Ice and Fire be is fogadta szerkesztőségünket, ráadásul még be is osztottak minket Westeros nagy házaiba – és még tetkót is kaptunk hozzá!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .