Szóval a héten lement egy ismét semmitmondó epizód, ahol a készítők még mindig saját posványukban csapkodnak, és nem tudnak kievickélni. Az írók belementek egy olyan világba, ami matematikailag és fizikailag sem létezhetne, na, nem a zombik miatt, hanem a túlélők számának nagysága, és Negan propaganda-gépezet nélküli vasmarka által.

the-walking-dead-s07e07-1

Carl és Jesus Negan tábora felé tartanak, és míg Jesus kiugrik a teherautóból, Carlnak ennyi ész sem jutott. A kirakodás közben azért lelő két embert ugyan, de mikor Neganhez érne, már nem bír lőni, és bár Negan haragszik rá valamelyest, inkább körbevezeti a srácot, hogy megtanítsa neki a leckét a szabályokról, és persze olyan undorítóságokat mutasson neki, mint a feleségeinek háreme, emberek büntetése és megtörése, vagy Carl verbális kínzása.

Eközben Aaron és Rick a belüket kidolgozzák, hogy ellátmányt találjanak a másnap érkező Negan számára. Miközben Rosita egy terven agyal, amelyhez Eugene-ra is szüksége van, Spencer pedig Gabriellel folytat egy komoly vitát Rick vezetői képességéről – vagyis inkább annak hiányáról. Miközben Michonne és tartogat meglepetéseket.

the-walking-dead-s07e07-2

Az epizód nagy része Negan karakterisztikációjával foglalkozott, gyakorlatilag őt nyalogatták körbe az alkotók, miközben semmilyen valódi tartalmat nem tettek ezekbe a jelenetekbe. Ismét láthattuk, hogy Negan kegyetlen és szabálykövető, miközben kb minden nőre azonnal rávetné magát, és persze humorral igyekszik feloldani a feszült pillanatokat. Arról már ne is beszéljünk, hogy Carl pont őt ne tudta lelőni, pedig úgy ment oda, hogy mindent vagy semmit, de berezelt – hiszi a piszi! Csak ugyebár ha gyorsan meghalna Negan akkor nem lenne mivel bénázni az elkövetkezendő epizódokban… Nos, azt hittem lassan nem lesz lejjebb a Walking Deadnél, de minden héten kapok egy újabb adag szart kedvenc sorozatomból. Nem tudom eldönteni, hogy mi volt unalmasabb, Negan minden pillanata, vagy, ahogy Rick folyton kétségbeesett tekintettel már-már síró szemekkel néz bele mindig a kamerába!

A készítők tényleg nem tudnak többet nyújtani a durvaságnál és az erőszaknál, miközben az olyan izgalmas pillanatokat, mint Rosita és Eugene beszélgetése margóra teszik. Pedig abban a jelenetekben volt az igazi Walking Dead-stílus, hiszen komoly dolgokat vágtak egymás fejéhez, miközben hihetetlen mélységét kaptuk meg megint a szereplőknek – a színészek ismét nagyot alkottak persze. És talán itt követte el Rick a legnagyobb hibát, hiszen bármekkora is a szar körülötte, mindig megbeszélte a csapattal, és közösen összefogtak, de most mindenki inkább magánakciókba kezd, ami ugyan kitöltő időnek meg durvaságnak jó a készítőknek, csak ezzel megint nem megy előrébb a történet.

the-walking-dead-s07e07-3

Lassan minden héten kínkeservesen ülök le megnézni a legújabb epizódot, így nagyon várom már a félévad zárást, hogy kapjak egy nagyjából két hónapnyi szünetet, na, meg a reményt, hogy valaki nagyon gyorsan fejbe vágja az alkotókat – de ha nincs rá jelentkező, én szívesen vállalom! –, és szokásukhoz híven a folytatással egy komoly változást hoznak el a sorozat életében.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .