Lehet átszokok a későbbiekben arra, hogy egybe veszek két epizódot, mert így egy részről sokkal viccesebb is írni, másrészről szeretem tornáztatni a szürkeállományomat a több információn való átcsámcsogással – már pedig arra ma lesz lehetőség. Hölgyek és drifterek, bukjon el a nagy város, mert itt jön a Mystery-Call me valamint a
Serious Bomber.

Nos, a Joan és Giles elleni harc olyannyira jól zárult, hogy az időközben meggyarapodott számú hőseinknek végre volt ideje bővebben is bemutatkozni: akinek még eddig nem esett le, az Octosok vezetője nem kisebb ember, mint a híres onmyouji Abe no Seimei, Hannibalról és az idő közben elűnt Scipioról már korábban is esett szó,
ahogyan Wild Bunch legendás alakjairól szintén. A kisebb érdek és-eszmebéli ellentétek után végül is béke köttetik, és Odát olyannyira sikerült felizgatni a modernebb lőfegyverekkel (valamint a lényeges alkatrészek hiányával), hogy a srácok eldöntötték, hogy mennek és a szolgálatukba állítják az egyetlen ismert fegyverkovács fajt:
a törpöket. Itt persze az elfek részéről voltak némi ellenérzések, de azon is a nagyobb jó érdekében túltették magukat.

A következő pillanatban már a törpök erődítményét ostromolják a drifterek, hogy az ortei katonákat kiűzzék onnan, minden lehetséges módszerrel. Toyo, Yoichi és még Olminu is kiveszi a részét a harcból, Oda meg az öreg Hannibal a távolból taktikáznak a következő lépésekről. A feladat nehezebb,mint azt elsőre gondolták,  de természetesen nincs a világon olyan, hogy lehetetlen.

Akárcsak az Ash vs Evil Dead-nél is, némely pillanatokban itt is képes vagyok keresni az államat bizonyos dolgoktól. Eddig is nagyon jó volt a drifterek nép és korbeli diverzitása (a nemi egyensúly kérdésébe már egy másik könyvgerinc), és Hirano bácsi remekül megoldotta azt, hogy a különféle világlátások úgy ütközzenek össze, hogy egyik se nyomja el a másikat, hanem egymást kiegészítve alkossanak egy kerek egészet – és úgy tapossák el az ellent páros lábbal. Murasaki sem véletlenül mondta azt, hogy drifterek olyan személyek, akik az egyedi látásviláguk miatt képesek változást hozni a világba.

A másik, ami miatt jár a vastaps, az a harcok és a taktika: egy kicsit lehetne azt gondolni, hogy Oda és Hannibal annyira nem valók ebbe a buliba, mert idősek és már annyira nem tudnak harcolni, de pont ők azok ketten, akik a háttérben maradás miatt képesek előre mozdítani a dolgokat egészen a győzelemig – meg ők azok
akik magukban is beszélnek, de ezt én betudom a szenilitásnak.

Itt is a szívem szakad meg, hogy lassacskán elérünk az évadzáráshoz – mert nagyon nehéz lett volna egy kicsivel több részt kisajtolni belőle -, de én úgy vagyok vele, hogy ameddig ilyen jól mennek a dolgok a Drifters háza táján, nem panaszkodok.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .