Na, kérem szépen, ez már színtiszta szemétség.

Xavier izgatottan várja, hogy a professzor, akinek pár epizóddal ezelőtt odaadták a srác kutatását, megjelentesse a teóriát, ami arra sarkallja Evit-t, hogy bevallja pasijának, a professzorasszony kidobta a tanulmányt. Ez természetesen rosszul esik Xaviernek – leginkább azért, mert úgy érzi, így elpocsékolt egy hónapot –, ezért Evie eldönti, segít neki platformot szerezni, hogy minél több emberhez eljuttathassa elméletét, ehhez pedig először Timothy segítségét kéri. Ezzel egyidőben azonban Evie-nek más problémája is akad: rájön, hogy munkahelyén valaki lop a CyberHugs adományokból, és ezért nyomozásba fog, hogy megtalálja az elkövetőt, aki olyan személy, akitől többet várt volna. Kareema arra vár, hogy bátyja átmenjen a szakítás öt fázisán, hogy aztán bevallhassa neki, Sofia miatta hagyta el őt. Hank megpróbálja visszaszerezni Dreidre-t, amikor pedig látja, hogy a nő randizni megy valakivel, Kareemával követni kezdik, hogy tönkre tegyék a találkáját.

Kezd egyre nehezebb lenni erről a sorozatról írnom, hiszen úgy érzem, folyton csak magamat ismétlem: tök jó, vicces, jó az üzenet, édes és felemelő az egész. Mert minden rész ilyen! De azért megpróbálkozom valami ennél értelmesebbel…

Szóval a központi szál megint Xavier elmélete körül forgott – vagyis visszatértünk az alapokhoz –, és ezt ismételten jól kezelték szerintem. Xavier dühe az elején érthető volt, csak úgy, mint az, hogy Evie eddig miért titkolózott előtte. Ezek után az Evie által kiötölt megoldás is tetszett: először úgy volt, hogy Timothy ír majd egy cikket Xavierről és az aszteroidáról (ami lehetőséget adott arra, hogy Timothy és Evie megint mérlegelhesse a kapcsolatát), ám amikor a szerkesztője egy olyan megközelítést akart, ami őrültként tűntette volna fel Xaviert, ez a terv kudarcba fulladt. Ekkor jött Evie második ötlete, amivel viszont egy nagyon pozitív, nagyon inspiráló jelenetet sikerült összehozni – egy olyan eseményt, amiben én is szívesen részt vennék. Azért pedig külön jár a pluszpont az alkotóknak, hogy az elmúlt hetekben énekeltették Xaviert, most pedig táncoltatták.

Evie másik szála, mint általában, most is a munkahelyére vezetett, a könyvelés bugyrai közé, ahol el lehet tűntetni pár százalékot az adományokból. Ez a szál visszahozta Fernt, aminek külön örültem, és érdekes kérdéseket vetett fel moralitásról, kiállásról és láthatóságról. Vagyis mi az ára (pénzbeli és morális) annak, hogy segíthess? Mi a helyes, mi a helytelen, és mit tehet az, akit „kópéságon” kapnak? Nagyon tetszett a felvetés, bár ezt a szálát talán kicsit jobban is ki lehetett volna dolgozni.

Hankék szála színtiszta humor volt a héten, nem sok valós életre levezethető mondanivalóval, de attól még szórakoztató volt nézni. Mint kiderült, Dreidre-nek van egy ex-férje, akitől már kétszer is elvált, és akivel a mai napig táncversenyekre járnak. Ez a férfi harmadszor is meg akarja hódítani Dreidre-t, amit Hank nem hagyhat, ezért ő is bevezet a versenyre Kareemával, ami nem kevés humoros szituációt szül. Persze, volt itt azért egy kis mondanivaló arról hogyan is kezelhetjük a múltbéli kapcsolatokat, de úgy érzem, a fő hangsúly azért mégiscsak a humorfaktoron volt.

Kareema szála is elsősorban a humorra épült: a sorozat felvázolt öt lépcsőfokot a szakításon való túllépésre a gyász öt lépcsője alapján, és bemutatta, Rohan hogyan megy keresztül ezeken, és hogy Kareema hogyan támogatja. Ez a humor persze azt készítette elő, hogy Kareema bevallhassa a bátyjának, most ő van együtt a szerelmével, ami majd a továbbiakban biztos több drámát szül. Még mindig nem a szívem csücske ez a történetszál, de elismerem, hogy az alkotók nagyon eltökélten építik.

De ha már a „továbbiakról” beszélünk: itt jön az a szemétség, amiről az intróban beszéltem. Ugyanis Timothy a kutatómunkája során talál valamit Xavierről, valami meghökkentőt – de persze nem tudjuk meg mi az, mert, mint tudjuk, menő a cliffhanger. Főleg ha három hetet kell várni a következő részre. Szóval, kedves No Tomorrow, imádlak, de most gyűlöllek. Ezt most emésztgesd.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .