Név: Katona Évi

Nick: Vicy

Link: https://www.facebook.com/VicyCosplay/

Csillagjegy: Rák

Szülőváros: Salgótarján

Foglalkozás: Animátor a Kecskemétfilmnél

Kedvenc film/sorozat:  A kis hableány és az Avatar: Aang legendája örök kedvenc meséim, de ezenkívül annyi minden van még, túl hosszú lenne leírni

Kedvenc zenei stílus/előadó: Mindent szeretek, a klasszikustól a kemény metálig

Kedvenc videójáték: Overwatch, Sims

Háziállat, kiskedvenc: Kajla kutyusom, Lucy a nyuszikám és Herceg a cicám 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

A conon halottam a cosplayről és annak fogalmáról először! Nagyon tetszett, hogy olyan sok ember van, akit érdekel és felveszi a különböző ruhákat. És azért is csatlakoztam ehhez a közösséghez, mert nagyon élvezem a társaságot és a ruhákat!

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

A legjobb barátnőm! Bár amióta elköltöztem Kecskemétre és dolgozok, nem sok időm van rá vagy a cosplayre…. nagyon elszomorít, sok energiát vesz el a munka…. de nagyon hiányzik minden együtt eltöltött pillanat! Mindig ő vidított fel, szeretem őt nagyon! Gyakran cosplayeztünk együtt és szeretnék is még!

 

Mi volt az első cosplayed?

Misa Misa a Death Note-ból. Akkor még nem tudtam, hogy cosplay, a legelső conom volt és nem akartam beöltözés nélkül menni! Ezért a szekrényből halásztam elő pár fekete holmit…

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Anyám az állandó segítőm, nélküle nem lennék sehol! Szerintem nem szégyen segítséget kérni és kapni, na, meg anyám rendkívül élvezi ezt csinálni velem és én nagyon boldog vagyok, ha ő is az!

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Hát nem is tudom, mindennel más dolgozni és minden más érzelmeket vált ki belőlem.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Hát inkább személyiség alapján, de leginkább hogy mennyire illik hozzám külsőleg, hogy vissza tudom-e adni a karaktert!

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Imádom a Kis hableány cosplayem, mert mindig is szerettem és imádok a ruháiban lenni, átérzem, amit ő is és csodálom! Ezért is szeretném minél több ruháját elkészíteni!

Ki a kedvenc Disney hercegnőd és miért pont ő?

Ariel, a kis hableány! Már egészen kicsi korom óta hableány akarok lenni. Imádom a történetet is meg a Hableányt is, nem csak a Disney-féle verzióban.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Minden pillanat kedves nekem, amikor a cosplayeimben lehetek! Jól esik, amikor megdicsérnek és jó érzés a ruhákban lenni! De a legaranyosabb az volt amikor Elsa voltam a Frozenből és egy kislány meglátott minket barátnőmmel, aki Anna volt és képet akart tőlünk! Vagy a metrón felkiáltott egy másik kislány, hogy ott van Anna meg Elsa! Nagyon élveztem!

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Hát a legtöbb az utolsó pillanatra lett hagyva, de igyekszem minél több időt tölteni a részletekkel, mert szeretek aprólékos munkát csinálni! Az Elsa cosplayem lett félbehagyva, bár volt rajtam, de nincsen teljesen készen, a köpenye és a kesztyűje is hiányzik… és hát a Noizos sincs teljesen készen, pár kiegészítő még nem lett kész.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Igen Mercy az Overwatch-ból! A tervezés már megkezdődött, de nehéz lesz kivitelezni, de ha kész lesz, mindenki eldobja az agyát!! 😀

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Igen, nagyon! Egyáltalán nem bírom a tömeget pláne még fellépni előttük! Ezért is lehetett, hogy egy fellépés alkalmával annyira izgatott lettem, hogy véletlen barátnőm fejéhez vágtam az almát nem pedig a kezébe pedig a próbákon mindig sikerült.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Igen a hobbim a munkám is, meséket rajzolok! Már óvódás korom óta mindenféle figurákat rajzolok és mindig is rajzfilmeket akartam rajzolni. Szerencsére a tehetségem is megvan hozzá, szóval mondhatjuk, hogy teljesült az álom!

 

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

A kis hableány barbie-m és a játék zongorám – a mai napig játszom rajta.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .