Ez a nap is eljött: az idei év utolsó conos eseménye, az Animekarácsony, ráadásul még egy egészen kellemes hőmérsékletű szombatot is sikerült kifogni hozzá! De ha az időjárás kellemes is volt, sajnos a rendezvény már kevésbé.

A látogatók száma mostanra igencsak megcsappant, és ez természetesen betudható a Karácsony közeledtének, a kiüresedett pénztárcáknak és a programok hiányának is. Az alapból egynapos rendezvényre elég kevés érdekességet sikerült összegyűjteni, és ezek közül is az egyik borítékolható volt maga a cosplayverseny és a cospay gála, amire természetesen minden cosplayes kíváncsi volt. Ezúttal műsorvezetőként debütált Dudus, és öreg motorosként segítette őt Viktor több-kevesebb sikerrel – de mint mindenben, ebben is gyakorolni kell.

A másik igazán nagy és várt eseménynek a Roxfort tanári karának nagyszínpadi bemutatója volt, okkal, mivel remek cosplayesek alkották a csapatot, akik nem restelltek görbe tükröt állítani kedvenceik elé, és ráadásul remekül egyensúlyoztak a humor és a rajongás között – legnagyobb bánatunkra Orlissával Mógust sikerült lencsevégre kapnunk, és Mantis mimikája előtt most is leborulunk.

A kisebb színpadi programok, mint a Geek and Craft elég elhanyagolhatóra sikeredtek, és ezt mondom úgy, hogy mi is hivatalosak voltunk a Kerekasztal beszélgetésre, ahol a blockbustereket tárgyaltuk ki. Vagyis tárgyaltuk volna, de az átrendezett D csarnokban a LoL színpad olyan pozíciót foglalt el, amivel betöltötte az egész teret, így az egymás közötti kommunikációnk lecsökkent az éppen mellettünk ülőre, akit még így is nehéz volt meghallani. Hora és Cathy azonban figyeltek minket a székekről, és biztosítottak róla, hogy a közönség mindent hallott, így azt is, ahogy ömlengtem egy sort a legújabb Power Rangersen.

A kevés megjelent klubok közül a Kóbor Trekkerek voltak a legzseniálisabbak, különösen a Romulán sör aratott nagy sikert, na meg az elképesztően ügyes jelmezek – öröm látni, hogy végre a hazai piacon is tágul a trekkiek világa és nem csak a klasszikus egyenruhákat látni, hanem idegeneket is. Sok klub akadt, akiket hiányoltam azonban most megjelent egy új lehetőség végre, a Workshop Corner, amire én személy szerint már nagyon vágytam, annak ellenére, hogy a mostani workshopok közül egyik sem mozgatta meg a fantáziámat, de remélem, a közeljövőében lesznek rendes foglalkozások is.

Néha átszöktünk a Fogadó csarnokba, ahol kiélveztük a fűtés adta örömöket, illetve gazdagabbak lettünk néhány geek aprósággal, na, megy egy szuper Assassin’s Creed poszterrel a Fumax jóvoltából. De mivel több kiállító is átkerült a D csarnokba, így onnan is vásároltunk magunknak egy-két apróságot. Az esti hideget pedig egy remek teával csitítottuk az Amai teaháznál, aminek az illata még engem is elvarázsolt.

Kicsit felemás érzelmeket hagyott bennem az Animekarácsony, mert jó volt találkozni a barátokkal látni a sok szép jelmezt, de a programok visszaestek a két évvel ezelőtti színvonalra, és ez a tendencia már ősszel megfigyelhető volt. Remélem, hogy tavaszra azért akad pár pozitív változás – addig, pedig uzsgyi dolgozni a következő jelmezen, hiszen a nyakunkon van az április!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .