Már volt korábban egy Disney-gonosz áttekintés, és bár itt is lesznek az álomgyárból szabadult személyek, most végre olyanok is kapnak reflektorfényt, akiknek eddig nem sok esélyük volt rá – mivel nem ők a legrosszabb rosszak, csak majdnem.

5.Dr. Facilier (A hercegnő és a béka)
Egyértelműen a stílusa miatt lehet szeretni a sötét vudu nagy arcát. Facilier valami elképesztő módon gerinctelen, hataloméhes és gonosz, hogy arról talán lassacskán már egy külön könyvet lehetne írni – ennek ellenére a legtöbben szeretik ezt a tenyérbe mászó stílusú mágust. A vele erőben és jellemben teljesen szemben álló Odie mama
talán az egyetlen (a saját “haverjait” leszámítva), akitől fél Facilier, de még azután is tartja megszokott stílusát, miután már szinte minden veszni látszik számára.

 1. Rasputin (Anastasia)
  Bár a valós történelmi személyről is tudom, hogy nem volt egy olyan hatalmas szent, mint amilyennek beállította magát, de a filmben egyenesen egy visszataszító csótánynak állítják be, aki a síron túlról a holtak erejével próbál végezni az utolsó Romanov leszármazottal és kísérőivel. Rasputin és Facilier között azért nem kevés hasonlóság
  van: mindketten hataloméhesek, sötét erőkkel cimborálnak – amik végül persze a vesztüket is okozzák, de most nem szaladjunk ennyire előre -, csak az utóbbi orosz delikvensen még a halál sem tud teljesen kifogni.

3.Gaston (A Szépség és a Szörnyeteg)
Ha már volt intelligens és taktikusan stílusos gonosz, akkor itt az ideje a hegyomlás melákoknak is – csak most nem az utcáról, hanem a filmvászonról. Gaston minden tekintetben a férfiak szégyene: egomán, szexista, fizikumát leszámítva mindenben visszamaradott, mégis rendelkezik egy olyan szintű hírnévvel és karizmával, amivel
nagyon jól képes befolyásolni az egyszerű embereket – aki meg átlát rajta, azt nem tűri meg. Fiúknak egy jó tanács: ne ő legyen a példaképetek.

 1. Syndrome (The Incredibles)
  Syndrome (vagy magyarban Szilánk) nekem sokkal inkább tűnik egy olyan rossznak, aki nem volt alapvetően az – bár a mániákus viselkedés adhat némi aggodalomra okot -, de ő egykoron úgy kezdte, mint egy ártatlan kisfiú, aki felnézett a hősére, majd mikor az elutasította eltört benne valami és emiatt vált belőle rossz. Amikor még
  lett volna kiút a jó felé (Mirage személye némileg pozitívan hatott rá), de amikor ismét elreped benne valami, akkor már nem volt visszaút, csak ásó, kapa – és köpeny.

 1. Lord Shen (Kung fu Panda 2)
  Akárcsak Syndrome, Shen sem volt eredetileg gonosz, csak amikor féltve érezte még nem is birtokolt hatalmát, olyat tett, amit még az őt feltétlenül és teljes szívből szerető szülei sem voltak képesek eltűrni és elűzték – és ez olyan mélyen gyökerező traumát hozott nála a felszínre, hogy számára sem volt már visszaút, csak a teljes elbukás.
  Stílusát tekintve is a korábban említett vöröshöz tudnám hasonlítani, hiszen nagyjából ugyanabból az alapból táplálkoznak: az érzelmi roncs, de fölényeskedő leplezett, összetört lélek.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .